Alterdalen vann första kvalmatchen

Alterdalens fotbollsherrar kan vara på väg att ta steget upp till fyran. I första kvalmatchen besegrades Heden med 2–1.

Alterdalen började kvalet till fyran med seger. (Arkivbild)

Alterdalen började kvalet till fyran med seger. (Arkivbild)

Foto: William Sjögren

Piteå kommun2019-09-29 22:12

Alterdalen slutade trea i söderfemman och missade egentligen kvalet, men när Unbyn tackade nej fick Alter chansen i alla fall.

– Vi sa ja direkt vi fick frågan, det var aldrig någon tvekan, berättade tränaren Niklas Kristoffersson.

I första kvalmatchen – som spelades på LF Arena på söndagskvällen – besegrades Hedens IF med 2–1.

– De första 20 minuterna var vi det betydligt bättre laget, då spelade vi oerhört fin fotboll. Men sedan började vi att stressa och slarva med bollen och bjöd in dem i matchen.

Heden kopplade också greppet med enda målet i den första halvleken, men Alter kom tillbaka i andra. Niklas Siljemark prickade in kvitteringen till 1–1. Han visade mycket energi i sitt inhopp, inte minst med tanke på att han hade spelat en handbollsmatch med Öjebyn dagen innan.

– Då gjorde han också ett mål och laget vann, det är bra statistik. Han gjorde ett väldigt bra inhopp, berömde Niklas Kristoffersson.

Och slutligen klev Mikael Bäckström fram och blev stor matchhjälte. I den 89:e minuten nickade han in segermålet 2–1 på en hörna.

– I andra tycker jag att vi tar över helt och hållet. Vi gör en otrolig kämparinsats, tyckte Kristoffersson.

På onsdag väntar den andra och sista kvalmatchen. Luleå SK 2 står för motståndet på bortaplan. Vid seger tar Alterdalen steget upp till fyran, annars kan skiljestraffar få en avgörande betydelse längre fram.

– Killarna gjorde en heroisk insats ikväll (söndag) där de kämpar otroligt bra förvarandra. Om vi kan fortsätta på samma sätt har vi goda chanser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!