Wilmer ska börja sista året på estetik- och mediaprogrammet med inriktning grafisk design på Strömbackaskolan till hösten. Via sin gymnasielinje kom han i kontakt med Ung Media Sverige, en ungdomsorganisation för unga medieproducenter som jobbar för att unga ska få synas och höras mer i medier, och det är tillsammans med dem han har rest till Visby.

– De sökte ungdomar som ville bevaka Almedalsveckan, jag ansökte genom att bland annat motivera varför jag ville åka och då blev jag en av de utvalda. Vi är en redaktion på ungefär 20 stycken unga medieproducenter från hela Sverige, berättar Wilmer.

En del av den inskickade motiveringen till varför Wilmer ville åka hade att göra med Norrland.

Artikelbild

| Under Almedalsveckan förvandlas natursköna Visby till en demokratisk mötesplats där mängder av aktörer och politiker samlas.

Han tycker det är särskilt viktigt att ungas röster från Norrland hörs mer och ville gärna lära sig mer om politik för att kunna lyfta det i Norrland.

– I debatter lyfts oftast centralmakten upp, allt fokus ligger på Stockholms-områden eller södra Sverige, därför vill jag vara här och lyfta frågor som rör Norrland med politikerna, förklarar Wilmer och tillägger:

– Är jag här hörs en till röst från Norrland.

Det har blivit mycket politik under veckans gång med intervjuer på dagarna och partiledares tal under kvällarna. Wilmer har bland annat lyckats prata med flera politiker om frågor som rör Norrland. Gustav Fridolin (MP) är en politiker som Wilmer och en till från ungdomsredaktionen fick chansen att följa med ”bakom kulisserna” en hel dag, som de passade på att vlogga från. Wilmer har även spelat in en podcast där de fört en utfrågning av ungdomsförbundens representanter.

Artikelbild

| Förutom att intervjua Gustav Fridolin och följa med på hans olika aktiviteter under dagen, blev Wilmer Martinez och Nora Flygt bjudna på glass av miljöpartisten.

– Jag vill gärna jobba med politik i framtiden och har tänkt mycket på att gå med i ett ungdomsförbund, det är viktigt att vara med och göra skillnad vilket man faktiskt kan göra i förbunden, säger Wilmer.

Veckan börjar lida mot sitt slut och snart är det dags för Wilmer att åka hem till Piteå igen. Förutom alla minnen och gratisgrejer som delats ut, åker pitebon hem med mer kunskap än för en vecka sedan.

– Almedalsveckan var faktiskt lika stor som jag trodde och jag har träffat många kända personer, bland annat Marcus Oscarsson från Nyhetsmorgon. Dessutom har jag lärt mig mycket mer om vad partierna står för och jag tror jag vet vilket ungdomsförbund jag ska gå med i nu, avslutar Wilmer.

ung@pt.se