"Spänning med många pusselbitar"

Dirk Gently’s holistiska detektivbyrå

År: 2016–2017.

Artikelbild

Säsonger: 2.

Längd per avsnitt: 40 minuter.

Skådespelare: Samuel Barnett, Elijah Wood, Hannah Marks

Baserad på böckerna av Douglas Adams handlar denna serie om en märklig man vid namn Dirk Gently. Han är en privatdetektiv som alltid tycks vara på rätt plats vid rätt tillfälle, eller tvärtom. Med hjälp av sin ofrivillige medhjälpare Todd löser han brott med hjälp av sina holistiska hållpunkter: att allting hänger ihop. När Dirk blir anlitad av en man för att lösa hans egna mord samlar vår duo ledtrådar och blir indragen i något större, farligare och mycket konstigare än de någonsin kunnat ana.

Artikelbild

Med en vilsen hund, en försvunnen flicka och en livsfarlig kattunge kommer denna serie ge dig spänning medan pusselbitar från helt olika ställen i slutet passar ihop perfekt och mysteriet är löst, om våra hjältar klarar sig levande.

"Skrattig serie på New Yorks gator"

Artikelbild

Brooklyn nine-nine

År: 2013–.

Säsonger: 5.

Längd per avsnitt: 20 minuter.

Skådespelare: Andy Samberg, Joe Lo Truglio, Andre Braugher med flera.

Ingen stad är utan brott, särskilt inte gatorna av New York. I Brooklyn nine-nine får vi följa Jake Peraltas skämtsamma liv som stadspolis. Tillsammans med bästa vännen Charles, uttryckslösa Kapten Holt och resten av polis­styrkan löser vännerna alla möjliga brott och and­ra problem.

Tack vare Jakes ibland opassande humor, stora självförtroende och naiva tendenser lyckas han hamna i de flesta situationer man kan tänka sig; alltifrån att behöva vittnesskydd till att hamna i fängelset själv.

Alla karaktärer har sina karaktärsdrag vilket ger möjlig­heter till skämt för alla sinnen och med mestadels fristående avsnitt kan man börja nästan var som helst. Denna serie ger dig många skratt men samtidigt känslor och karaktärsutveckling.

"Följ Tracys vardagliga problem"

Chewing gum

År: 2015–.

Säsonger: 2.

Längd per avsnitt: 25 minuter.

Skådespelare: Michaela Coel, Danielle Walters, Robert Lonsdale

24-åriga Tracy har fått nog av sin strikt kristna familj och vill gå sin egen väg för att starta ett nytt liv, vilket hon bestämmer att börja genom att dumpa sin fästman och gå på jakt för att tappa oskulden. Med brist på kunskap om hur man faktiskt utför ett samlag eller får en kille att delta från första början, provar hon olika metoder som alla verkar falla platt på ett eller ett annat sätt; ofta på grund av de överdrivna råden från hennes bästa vän Candice eller förhinder från sin familj som inte skulle samtycka om de fick reda på vad Tracy höll på med.

Serien kommer på nyskapande sätt att inkludera humor i Tracy’s dagliga problem, allt ifrån att skaffa ett bättre jobb till att lyckas få pojkvännen upphetsad.

"Från olyckad musiker till dubbelagent"

Limitless

År: 2015-2016

Säsonger: 2

Längd per avsnitt: 45 min

Skådespelare: Jake McDorman, Jennifer Carpenter, Hill Harper

Den misslyckade musikern Brian Finch söker jobb men har svårt att hålla fokus. En gammal bandmedlem erbjuder honom en drog kallad NZT som får Brians hjärna att köra på högvarv i 12 timmar. Vad han inte inser är att bieffekterna är fruktansvärda. Han upptäcker att senatorn också är involverat i NZT när han temporärt ger Brian immunitet mot biverkningarna. När FBI får nys om detta anlitar dem Brian för att lösa brott och samtidigt studera honom. Som dubbelagent för senatorn måste Brian nu dela hemlig information för att få nya doser av immunitet. Brian är vuxen men har barnasinnet kvar när han försöker liva upp stämningen på kontoret samtidigt som hans kollegor och familj kommer närmare sanningen och han måste vilseleda dem för deras egen säkerhet.