Berätta, hur blev det här samarbetet av?

– De delar jag sjunger var från början tänkta till Miriam Bryant, men när releasedatumet inte passade hade hiphopartisten Zacke som jobbar tight med Movits och som jag även skrivit mycket tillsammans med, föreslagit mig. Jag fick ett sms när jag satt och lyssnade på nationella prov-tal i svenska en fredag för någon vecka sedan. Samma helg spelade vi in mina delar.

Kan du berätta lite mer om låten?

– Den har en vibe från amerikanska södern med blåsinslagen som känns lite typiska för Movits sound. Jag var inte med i processen då låten skapades men i min öron har den mycket sommarfeeling. Det är en låt som man vill dunka på sin roadtrip, kanske till Ohio haha!

Hur har det varit att jobba med Movits?

– När jag fick förfrågan om att vara med som featuring, kände jag mig hedrad. Jag kände som sagt till Movits väl sedan innan och har många minnen till deras tidigare låtar så det kändes roligt att få möjligheten att jobba med dom. De är otroligt duktiga musiker och låtskrivare med en grym producent som knyter ihop allt. Jag skulle vilja kalla dem genier med deras egna sound de lyckats skapa.

Så, vad händer härnäst för Tove Burman?

– Jag tar studenten samma dag som låten släpps och hösten 2018 kommer jag att börja studera på Yrkeshögskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik, en av Sveriges bästa låtskrivar-skolor där mitt fokus kommer vara att fortsätta utveckla mitt låtskriveri samt utveckla mitt producentskap. Jag kommer även att fortsätta skriva med de artister jag inlett samarbeten med såsom Isa Tengblad, Zacke och förhoppningsvis Movits!