Thilde Markström kommer från Finnbäcken och är en av de pitebor som valt att spendera sin konfirmation i Göteborg. Tillsammans med de andra lägerdeltagarna bor hon på gården Strandgården, precis vid havet.

Vad tycker du om din konfirmationsupplevelse än så länge?

– Än så länge tycker jag att min upplevelse här på lägret har varit bra. Det var lite jobbigt från början att lämna alla där hemma men det gick fort över.

Artikelbild

| Här, på Västkusten, åker Piteå församling med sina konfirmander. Grupperna delas upp i tre olika lägergårdar - Thilde Markström bor på Strandgården.

Kan du berätta lite kortfattat ungefär hur en dag på erat konfirmationsläger kan se ut?

– Varje dag börjar med att vi äter frukost och sedan är det morgonbön. Efter det så har vi ett pass som vi sedan avslutar med en meditation innan vi går på lunch. Eftermiddagen brukar oftast bestå av olika lekar men även pass där vi pratar om Gud. Innan vi går och lägger oss tar vi en kvällsfika och en aftonbön.

Vad ser du fram emot under de kommande dagarna på lägret?

– Det jag ser fram emot mest är dagen på Liseberg, men såklart gör vi mycket annat kul här på gården.

Artikelbild

| Strandgården ligger precis vid havet, intill en fin strand med mycket snäckor.

Anser du att man måste vara religiös för att konfirmera sig?

– Jag anser inte att man måste vara religiös för att konfirmera sig. Jag är själv inte religiös och jag vet att många av mina kompisar här på lägret inte heller här är det. Precis som att många icke-religiösa döper sig så är det även många icke-religiösa som konfirmerar sig.