Det råder febril aktivitet i Musikhögskolans DJ- och G-korridorer. I en replokal sjunger Johanna Muntlin till Olimpia Olssons piano – de repar titelspåret ’Breathe’. Jazz- och popinfluerade Symphy’o spelar in sitt första album och det är fem hektiska dagar som väntar när UNG träffar dem på onsdagen.

– Vi köttar oss igenom två veckors jobb på fem dagar. Bandet är utspritt över landet, så när vi väl ses så blir det väldigt intensivt men väldigt, väldigt roligt, säger Elvira Seger, som skrivit bandets samtliga låtar och spelar saxofon. Denna vecka är hon även producent och får höra sina egna verk komma till liv.

– Det är typ det sjukaste jag gjort. Jag skriver mina låtar med sång och piano men jag kan inte riktigt sjunga låtarna jag själv skriver. När jag hör Johanna och Rebecca… det blir en helt annan dimension av världen.

På lördag arrangerar Symphy’o en live session på Musikhögskolan, det vill säga ett filmat musikaliskt arrangemang.

– Det känns roligt och utmanande att blanda konstformer och jag försöker göra det varje gång bandet ses. Bilden blir som en förlängning av musiken, säger Elvira Seger.

På söndagen uppträder de live på Kaleido som en avslutning på studioveckan. Under båda spelningarna framförs låtarna som spelats in till albumet, som Elvira själv beskriver som jazz men med många influenser.

– Albumet ska vara en resa, och jag tänker mig att man lyssnar på det på samma sätt som jag lyssnar på album. Att verkligen sätta sig ned och ta sig tiden att lyssna igenom en hel skiva.