Jag vill rymma till nåt annat land

jag har vart låst så många år

men du vill känna dig på väg nånstans

och inte bara härifrån” - Jag har gjort det igen av Melissa Horn.

När är rätt tid för dig att skaffa barn? När är rätt år för dig att flytta till Nya Zeeland? När är du redo? När du inser att allt du vill vara är inom räckhåll, att du inte är begränsad till dina egna föreställningar om vad som är ämnat dig, kanske frågor om ”när” inte skulle provocera skiten ur en.

Jag investerar oerhört med energi på vad som ska hända. Inte vad som redan händer. Jag tänker på vad jag ska göra, inte vad jag gör; vem jag ska vara, inte vem jag är och hur jag ska känna, inte hur jag känner. Närvaro är som bortblåst när jag känner kalla vindar i ryggen på våra gator. Jag fantiserar om att resa och när jag väl reser planerar jag vad jag ska göra när jag är i Sverige. Vilket är ganska korkat, tycker du inte? Jag skrattar lite när jag inser vilken ironi som ligger i att kämpa arslet av sig för att sätta sina frön, skörda sin frukt och inte äta vad en får i hand.

Må jag vara bitter när jag hävdar att hur vi spenderar dötid på Instagram, Pinterest och WeHeartIt sällan ger oss utdelning. Inspiration i all ära, dock till vilket pris? Jag tror att denna typ av inspiration, beroende på hur och varför vi konsumerar, ofta gör oss frånvända från vad vi redan har. Typ som reklam på TV4! Du mår gött och har precis vad du behöver tills de bryter din tillvaro för att tvinga på dig ett sug efter Coca Cola och bättre räntor. Och om du behöver inspireras finns inspiration! Utanför internet. Utanför redigeringar. När känner du dig fri? När känner du dig levande? Vad får din puls att galoppera och din själ att sjunga? Hitta din källa till energi, för när vi är i vårt esse kan vi rida på vår egna våg och landa i en närvaro som bär glädje med sig.

”Jag kan drömma om att träffa nya vänner

för att jag inte tagit hand om dom jag har” sjunger Melissa Horn i Om du vill vara med mig. En line som jag tyvärr känner med, vilket jag inte tror att jag är ensam om. Vi behöver kärlek för att vi har varit otrogna mot dem vi älskar; vi byter krets för att vi har snackat skit om våra bästisar och vi undviker stranden för att vi inte orkar hantera vårt egna dåliga självförtroende. Vilket jag aldrig tror skulle hända om vi lärde oss att vad vi har nu är allt vi har.

Sofia Arvidsson