Socialdemokraterna fick hela 25 procent av Strömbackaskolans elevers röster. Centerpartiet landade på 17.1 procent, moderaterna fick 16 procent av rösterna och miljöpartiet 11.4 procent. Valdeltagandet på Strömbacka blev i slutändan 31.5 procent - tio procentenheter lägre än valdeltagandet för hela Sveriges skolval, som var 41.4 procent.

425 personer av eleverna på Strömbackaskolan röstade. Av dem var 57 röster ogiltiga och 36 stycken var blanka. Strömbackaskolan var den enda skolan i Piteå-Tidningens spridningsområde som höll skolval till Europaparlamentet.

Totalt har 286 skolor rapporterat in godkända resultat, vilket betyder att majoriteten av landets högstadie- och gymnasieskolor inte deltog.- Vi kommer att utvärdera orsakerna till varför det ser ut så här under hösten. Det händer mycket annat i skolorna under maj månad och flera uppger tidsbrist som skäl, det kan också bero på brist på kunskap och få förebilder i skolans värld, säger Mattias Lunn, projektledare för Skolval 2019 på MUCF, i pressmeddelandet.