Under hela sitt liv har Julia Svensson hållit på med träning av olika slag men fastnade till slut för gymmets anda. Hon fick idén till att skapa ett Instagram-konto efter att hon förra sommaren träffade sin idol, Hanna Öberg, som driver ett liknande konto.

– Vi pratade litegrann och jag sa att jag också var sugen att starta mitt eget konto, hon uppmuntrade mig att testa och se hur långt det går. Så jag gjorde det och upptäckte att detta är vad jag vill hålla på med, säger Julia Svensson.

Julias inspiration kommer mest från andra fitness-konton och genom att se vad andra gör, men också från sig själv och sin egen utveckling. Hennes feedback har hittills endast varit positiv, men hon är beredd på eventuell negativitet.

Artikelbild

| När man gymmar så hårt som Julia får man räkna med utslitna händer.

– Det får man acceptera på sociala medier, säger hon.

Trots att hon tränar ofta poängterar hon vikten av att ta en paus ibland, oavsett om förhindrena är fysiska eller mentala.

– Något som hindrat mig att träna är om jag varit sjuk eller jag har haft skola, man ska alltid ta skolan och hälsan först, även om det blir att man kanske slackar lite, säger Julia.

Hon har inga speciella mål inför framtiden, hon är nöjd med det hon har och vill helst bara fortsätta.

Artikelbild

| ”Bara för att jag mår bra i min vikt betyder det inte att den är bra för dig” säger hon. ”Vikten är bara en siffra och så länge du mår bra så är din vikt bra”, säger Julia Svensson.

– Just nu vill jag bara fortsätta och inspirera andra men senare ska jag plugga till privat tränare och satsa på det och Instagram. Det finns inga specifika detaljer men det är ungefär det jag har som mål.

Enligt Julia har samhällets syn på träning formats till att bara vara en väg till att se snygg ut, vilket hon vill göra en stor ändring på.

Artikelbild

| Julia Svensson inspireras av andra fitness-konton, men också av sin egen utveckling som hon vill dela med sig av till andra.

– Det har blivit mycket bättre än vad det var förut, men det behövs mycket mer. Speciellt inom sociala medier så är det lätt att man visar en felaktig bild av sig själv, med rätt vinkel och höga byxor kan man se jättesmal ut och det skapar många falska bilder.

Det finns nog många där ute som tror att de måste träna för att vara vackra och jobbar alldeles för hårt för att uppnå sitt mål på kort tid. Julia ger råd om att ta det lugnt.

Artikelbild

| Julia Svensson känner sig hemma på gymmet. Här ställer hon in en maskin innan en övning.

– Jag skulle säga att träningen inte är allt, man måste också ha ett vanligt liv för att lyckas. Då tycker jag hellre att man tränar max tre gånger i veckan och lever livet alla andra dagar. Du kan träna hårt men glöm inte bort livet, säger hon som tips till de som kämpar med sin självbild.

– Förr trodde jag att gymmet var enda utvägen för att lyckas, men för att göra de måste man också ha en fritid, äta pizza, vara med kompisar, skratta.