Den nya spelutvecklaren Portkey Games ägs av Warner Bros. Interactive Entertainment och deras första spel är nu ute för nedladdning på iOS och Android. Harry Potter: Hogwarts Mystery är ett interaktivt story-baserat spel där din karaktär får prova på allt från att brygga trolldrycker till att kasta trollformler och bygga vänskaper på Hogwarts. Handlingen utspelar sig ett par år efter Harry Potters födelse och tar sin början när din karaktär får sitt antagelsebrev till Hogwarts.

Flera avk skådespelarna från filmerna agerar röstskådisar till sina karaktärer i spelet, däribland Maggie Smith som Minerva McGonagall och Michael Gambon som Albus Dumbledore. Grafiken är utmärkt och trots att appen i Google Play (jag spelar Android-versionen) är märkt som "opublicerad" hittar jag varken buggar eller övedriven buffring. Det gör spelet lätt att falla in i, men det finns desto fler saker som gör det svårt.

Spelet är utformat utifrån ett mätarsystem som bland annat innebär att du måste ha en viss mängd energi-poäng för att kunna utföra vissa uppdrag. Dessa poäng tar, hur du än försöker, slut med jämna mellanrum. Lösningen? Casha ut, med verkliga pengar, eller vänta fyra minuter för varje poäng. Hogwarts Mystery bygger på små, ständiga transaktioner och det är ett otroligt tarvligt sätt att mjölka en redan urmjölkad franchise. Men. Kan du leva med att ta några timmars paus för några minuter av trollande och utforskande - kör hårt.

Linnea Lundström