Vi sitter på Cornelias pappas kontor. MUF Piteå är så pass nya att de ännu inte fått en egen lokal. Därför håller de sina möten på kvällstid i stadshuset. Hon börjar med att förklara varför hon tog initiativet att sparka igång MUF igen:

– Jag blev väldigt besviken när alliansen förlorade sin riksdagsställning i regeringen, men blev samtidigt väldigt motiverad att engagera mig mer politiskt. Utöver att vara ordförande för MUF så är jag även med i Moderaternas styrelse här i Piteå och MUFs distriktsstyrelse.

Med sina 17 medlemmar driver MUF Piteå frågor som att sänka skatten, fördela skattepengarna bättre mellan de offentliga kärnverksamheterna som skola, vård och omsorg, och dra ner på kulturbidragen.

– Vi står för att individen själv ska betala för sina egna fritidsintressen. Skattepengarna som kultur- och fritidsnämnden får ska gå till att underhålla så många som möjligt för så lite pengar som möjligt istället för att finansiera aktiviteter som inte så många människor håller på med, säger Cornelia.

Nu när det är valår kampanjar MUF för fullt för att finna nya medlemmar och locka fler att rösta på Moderaterna. De gör allt från att stå med bokbord på skolor till att anordna pizzaträffar.

– Vi tycker det är viktigt att ge Piteås ungdomar ett alternativ till höger om Ung Vänster och SSU. Äldre människor har ofta mer erfarenhet och vet vad de ska rösta på eftersom de varit med om flera val, men ungdomar har inte fått den möjligheten så därför är det viktigt med ungdomsförbund som kan vägleda dem.

Hur skulle ett drömsamhälle se ut för MUF?

– Det skulle vara väldigt, väldigt liberalt. Det ska vara lätt att driva företag, det tycker jag är grundläggande för en bra, fungerande samhällsekonomi. Det ska vara en fri marknad och en flexibel arbetsmarknad där det är lätt att byta mellan olika jobb. Samhället ska bara rörligt. Det är väldigt många regleringar som hindrar det idag. Det ska finnas valfrihet inom skola, äldreomsorg och vård. Konkurrens lyfter både kommunala och privata verksamheter, säger hon.