En timme innan det skulle börja var soundcheck och förberedelser i full gång. Ett gäng testade ljud och ljus medans andra förberedde cafét och pynt. Friday, som arrangeras en gång i månaden, är ett evenemang för unga i Piteå lokaliserat i Jävre kustkyrka.

– Tanken är att det ska vara lättsamt. Alla ska kunna komma hit, berättar Mi Andersson, Emma Degerman och Ellen Lindberg som är några av arrangörerna för Friday.

Friday har arrangerats i mer än sex år. Under det senaste året har det blivit mer populärt än någonsin. Mötena är anpassade till ungdomar men alla är självklart välkomna. Det startar vid sju med välkomst-snacks och mingel och sedan börjar mötet med lovsång och predikan. Efter mötet bjuds det in till fika och aktiviteter. Det som stod på agendan denna kväll var glassbar och musikquiz.

De som anordnar Friday är just nu ett gäng på åtta stycken, men de hoppas att kunna engagera fler ungdomar som vill hjälpa till. De tror att folk dras till Friday för att få känna tillhörighet och gemenskap.

– Man hänger där ens vänner är, det blir lite som en ungdomsgård, säger Ellen Lindberg och Emma Degerman.

Friday ger ungdomar en chans att få vara i kyrkan och bli sedda, vilket också är viktigt enligt arrangörerna.

Det droppade in mycket folk denna kväll. Två av dem var Emmy Lundgren och Wilma Berglund, 19. De båda har varit på Friday flertal gånger.

– Det blir en kickstart på helgen. Man känner sig bemött och det är en härlig gemenskap, berättar dem.

De såg fram emot mötet och hoppades på en härlig kväll.