Elin! Vem är du och när kunde vi se dig på ung-sidorna?

– Elin Filipp (före detta Englund). Bor just nu i Stockholm. Jag jobbade på UNG så länge att jag knappt var ung när jag slutade, från 2009 till 2015. På min tid hette det OM och hade rosa som tema, jag kommer ihåg när vi skulle välja nytt namn och en ny färg till sidorna.

Har du tagit med dig någonting från tiden på ung?

Artikelbild

Elin Filipp (fd. Englund) skrev på den tidens ungredaktion, OM, mellan 2009 och 2015.

– Jag är väldigt snabb på att anteckna när jag håller intervjuer i alla fall! Jag har svårt att se något som inte var bra med tiden på ung egentligen, jag lärde mig att mina åsikter spelade roll, utvecklade mitt skrivande, att ta ansvar men även det kontaktskapande med att intervjua olika intressanta människor.

Vilket är ditt bästa minne härifrån?

– UNG på Piteå dansar och ler har nog varit mina roligaste minnen, det var så kul att marknadsföra UNG, anordna tävlingar och mingla med människor. Jag minns att vi hade en tävling där man skulle kasta bollar på bilder av våra ansikten. Världens bästa extrajobb!

Under vilka typer av artiklar brukade vi kunna se ditt namn?

Artikelbild

| "Träffa oss" med dubbel innebörd. Både att skjuta ner med vatten, och även fysiskt träffa redaktionen. Detta var under PDOL där UNG självklart hade ett eget krypin.

– Det roligaste var att skriva om blandade ämnen, att ena veckan hälsa på ett UF företag på byggprogrammet och andra veckan göra ett glasstest med årets smaker.

– Jag minns en krönika jag skrev om vilken scam hela upplägget för studentmössor var när de hade försökt sälja på läderdetaljer, swarovskikristaller och små kameror som tillval, allt under skoltid. Jag har nog aldrig fått så mycket reaktioner på något jag skrivit förut.

Artikelbild

17 mars 2011. Elin får möjligheten att intervjuda Håkan Hellström, publiceras på avdelningen nöje i tidningen.

Var det något som vara extra roligt att skriva?

– Jag kommer ihåg när Håkan Hellström skulle komma till Luleå och som det fan jag var ville jag absolut skriva om det på något sätt. Jag bestämde mig för att jag inte hade något att förlora och kontaktade hans agent för att be om en intervju och fick ett ja till svar! Jag missade en körlektion för att göra en telefonintervju och mina föräldrar blev lite sura. När han ringde upp mig sa han ”Hej det är Håkan... alltså Håkan Hellström” som att jag inte hade suttit vid telefonen halva dagen och väntat på samtalet.

Artikelbild

Elin flyttar hemmifrån och skriver krönikor på temat.

Vad jobbar du med nu?

– Just nu jobbar jag som HR-ansvarig på ett företag som heter Ants i Stockholm