Vilma Alderheim

18 år, jobbar på djursjukhus, ger ridlektioner och pluggar fysik på distans. Bor på en gård i Böle tillsammans med mina föräldrar, ett gäng hästar, två katter och en galen hund.

Jag har alltid älskat att skriva och fotografera, och jag hamnade på UNG för att jag ville göra något mer med mina intressen än att bara skriva skolarbeten. Drygt tre år senare är jag kvar eftersom det överträffat alla mina förväntningar – jag har inte bara lärt mig otroligt mycket om hur man intervjuar och skriver reportage, utan jag har lärt mig en massa om processen bakom varje tidningsnummer, och utvecklats som människa!

Artikelbild

VILMA ALDERHEIM ... är en 18-åring med bestämda åsikter som parallellt med jobb och plugg just nu lyssnar på filmmusik på högsta volym och drömmer om att spendera ett halvår i Nordnorge eller åka containerfartyg till Nya Zeeland.

Mest älskar jag att skriva krönikor, men jag har lärt mig att sluta vara rädd för utmaningar, så nu säger jag ja till alla former av text.

Tre band/artister: John Powell, Hozier, Sofia Jannok.

Hobby/intressen: Ridkonst, fotografering och skrivande.

Skulle helst hångla med: Min crush!

Artikelbild

Thea Määttä 15 år, går nian i Sjulnäs och känner mest troligt halva Piteå. Bor i en föredetta vårdcentral i Roknäs tillsammans med två syskon, mamma, pappa och en katt. Jag är med i UNG för att det ger mig möjlighet att påverka och skriva om det jag tycker är intressant. Redaktionen är en väldigt trevlig grupp människor som man gärna diskuterar och bollar idéer med. Jag skriver helst om saker som jag tycker är intressanta som jag vill dela med mig av till alla andra. Tre band/artister: Håkan Hellström, 5 Seconds of Summer, Veronica Maggio. Hobby/intressen: Att spela handboll, fangirla och att läsa. Skulle helst hångla med: Michael Clifford! Dålig på: Att sjunga (men jag gör det ändå!) Bra på: Att vara flummig och att anpassa mig. Men jag trodde att: Alla böcker var verklighet. Föreställ dig 9-åriga Thea som räknar ut att hon PRECIS missar Hogwartsexpressen och måste vänta till nästa år. (Fyller alltså år dagen efter Hogwartsexpressen går) Drömresa: Roadtrippa i USA. Största craving: Bra fanfictions, fina kvällar med flummigt folk och bra musik på hög volym. Uttryck jag använder ofta: Men vadfan Jesus!? Lägger pengar på: Mat, kläder som jag aldrig använder och resor. Det här irriterar mig: ”Meninism”

Dålig på: Att slutföra projekt.

Bra på: Att påbörja projekt.

Artikelbild

Men jag trodde att: ... erinra sig” stavades och uttalades ”erinera sig”.

Drömresa: Att vandra hela Te Araroa-leden på Nya Zeeland

Artikelbild

Största craving: Rostade solrosfrön

Det här uttrycket använder jag ofta: Säger ”typ” typ alldeles för ofta.

Artikelbild

Clara Eriksson är en 16-årig tjej från Svensbyn. Kan ofta påträffas i danssalen eller på Ekbergs café. När marken inte är täckt av snö spenderar hon största delen av sin tid åt att sörja vinterns frånvaro. Tänker mycket och ofta på allt mellan himmel och jord, och har därför mycket att både säga och skriva.

Lägger mina pengar på: Tyg, svärd, vackra träns och andra medeltidsinspirerade grejer

Det här irriterar mig: Orättvisor, skavsår, och annat som ligger och gnager.

Artikelbild

Anna Gedda 18 år, går Samhällsvetenskapliga programmet på Strömbacka. Flyttade till Hortlax för tolv år sen där jag bor med mina föräldrar, en ganska söt hund och en fluffig katt. UNG känns som skola, fast på riktigt. Man kan vara med och påverka och vara en röst i människors liv. Det är spännande tycker jag! Helst skriver jag om människor som gör extraordinära saker och som inspirerar. Tre band/artister: Tommy Körberg, The Ark och Stromae. Hobby/intressen: Att ligga på golvet och dagdrömma. Skulle helst hångla med: Zlatan, jajamen. Dålig på: Att öppna plastpåsar. Bra på: Att göra bakåtkullerbyttor! Men jag trodde att: Det fanns något som hette ”domusflugor” som bodde i en vulkan och la ägg i ens öron. Tack Ebba. Drömresa: Jag vill träffa de tibetanska munkarna, så Tibet får det bli. Största craving: Baconost. Synd bara att jag inte äter fläsk. Uttryck jag använder fota: Ordet ”dekigt”. Lägger pengar på: Smarta saker, typ torkad svamp eller böcker på språk jag inte förstår. Det här irriterar mig: Intolerans och ovilja att förstå andra.

  

Thea Määttä

Artikelbild

Niklas Karlsson 17 år, går Estetiska programmet med inriktning estetik och media på Strömbackaskolan. Bor i ett trähus cirka två kilometer från centrala Blåsmark med mina två föräldrar och skogen. Jag är intresserad av att fotografera och skriva så därför kändes UNG som någonting för mig. Jag hade även vänner som jobbade på redaktionen vilket motiverade mig ännu mer. Jag skriver helst filmrecensioner eller fotograferar. Tre band/artister: Radiohead, Darkside, Nicolas Jaar. Hobby/intressen: Se, analysera och göra film. Skulle helst hångla med: Zara Larsson. Dålig på: Att komma på saker jag är dålig på. Bra på: Skjuta upp saker. Men jag trodde att: Musiken som spelades på radio var live i studion ända tills jag var 9 år gammal. Drömresa: Hollywood, Los Angeles. Största craving: Körkort Uttryck jag använder ofta: Ordet ”Ens”. Lägger pengar på: Mestadels mat men också kläder och andra nödvändiga saker Det här irriterar mig: När klasskamrater inte lyssnar på genomgångar och sen frågar mig massor av saker som läraren redan sagt.

15 år, går nian i Sjulnäs och känner mest troligt halva Piteå. Bor i en föredetta vårdcentral i Roknäs tillsammans med två syskon, mamma, pappa och en katt.

Jag är med i UNG för att det ger mig möjlighet att påverka och skriva om det jag tycker är intressant.

Artikelbild

Agnes Hansius 17 år, går Estetiska programmet med inriktning Estetik och media på Strömbackaskolan. Bor i en villa i Djupviken med mina föräldrar, tvillingsyster och pojkvän. Ibland bor jag och pojkvännen i hans centrala etta. UNG för mig är kreativitet, möjligheter och tacksamhet – över att jag får chansen att publicera och tjäna pengar på det jag skriver som tonåring. Jag älskar att kunna uttrycka mina egna åsikter och tankar i text, därför föredrar jag att skriva krönikor och recensioner. Men jag är alldeles för nyfiken för att inte intressera mig i att göra reportage också. Tre band/artister: The Weeknd, Nicki Minaj, med flera. Hobby/intressen: Dansa och sjunga, skriva och läsa fina krönikor, shoppa och jobba på Instagramflödet. Skulle helst hångla med: En crossförare! Dålig på: Att passa tider, men å andra sidan är jag en perfekt tidsoptimist. Bra på: Att få min vilja igenom. Men jag trodde att: Det gick att ladda min iPhone i mikron. Den gick sönder. Drömresa: Jag tror inte jag har ett favorit resmål, jag vill så mycket, men just nu hade jag mer än gärna suttit på ett flyg med mina bästa för någon vecka på varmare breddgrader. Största craving: Hörlurar eller hög och bra musik i bilen. Uttryck jag använder ofta: Har nog inget sådant. Lägger pengar på: I hela långa loppet så är det kläder men stundvis restauranger, bussresor och diesel. Det här irriterar mig: Ojämställdhet, orättvisor och oärlighet.

Redaktionen är en väldigt trevlig grupp människor som man gärna diskuterar och bollar idéer med. Jag skriver helst om saker som jag tycker är intressanta som jag vill dela med mig av till alla andra.

Tre band/artister: Håkan Hellström, 5 Seconds of Summer, Veronica Maggio.

Artikelbild

Elias Hellgren 16 år (snart 17), går Estetiska programmet med inriktning musik på Strömbackaskolan. Bor i Storfors, inte Bergsviken alltså. Bor med mina föräldrar, lillasyster och både hund och katt. Aktuella samhällshändelser och kultur har länge varit någonting som intresserar mig, och här på UNG får jag användning för det. Jag älskar tillfredsställelsen jag känner när jag nyss skrivit färdigt någonting. Känns så bra att läsa det jag själv har skapat! Jag skriver gärna om folkkära saker och ting, eller annat som ligger mig själv varmt om hjärtat. Tre band/artister: Håkan Hellström, Doktor Kosmos, och allt skrivet eller producerat av Björn Olsson. Hobby/intressen: Spela och producera musik. Titta på all typ av e-sport. Skulle helst hångla med: Emma Watson Dålig på: Att hitta på Djupviken. Seriöst jag trodde jag var bättre. Bra på: Att slå in tiden, och sen starta mikrovågsugnen väldigt snabbt. Sen är jag väldigt bra på att instinktivt gå till mikron just fem sekunder innan den är färdig. Men jag trodde att: ”Krischannsta” var en stad, och ”Kristianstad” var en helt annan stad. Drömresa: Kolahalvön. Eller ett annat glesbefolkat ställe med vacker natur. Craving: Livstidsförbrukning av skrovmål, helst på Sunes eller Frasses i Arjeplog. Utryck jag använder ofta: ”Jååå”. Lägger mina pengar på: Musikprylar, kläder och utekäk. Det här irriterar mig: Att Kristianstad uttalas ”Krischannsta”. Att vi här uppe uttalar Piteå ”Pite” är ingenting jämfört med ”Krischannsta”.

Hobby/intressen: Att spela handboll, fangirla och att läsa.

Skulle helst hångla med: Michael Clifford!

Artikelbild

Hanna Eriksson 17 år, går Naturvetenskapliga programmet på Strömbackaskolan. Bor utanför Blåsmark i en faluröd dröm med vita knutar tillsammans med föräldrar, en lillasyster och två knasiga katter. Jag har alltid varit intresserad av att fånga verkligheten med ord och bild, så att hamna på UNG-reaktionen är bland det bästa som kunnat hända. Här får jag uttrycka mina tankar och åsikter och samtidigt få chansen att träffa otroliga människor, det är fint. Allra helst skriver jag om intressanta personer och roliga evenemang! Tre band/artister: M83, Håkan Hellström och Bombay Bicycle Club. Hobby/intressen: Fotograferar, skrattar, läser och skriver för det mesta, lyssnar på hög musik och är expert på att dricka te. Skulle helst hångla med: Leonardo DiCaprio! Dålig på: Att höra av mig till människor. Är sämst på att hålla kontakten och svara på meddelanden. Bra på: Allt, som min vän Johanna så fint uttryckte det. Fast speciellt bra är jag på att organisera och strukturera upp saker. Men jag trodde att: Kranium var någonting som man hade på huvudet, som en hatt ungefär. Fast då var jag väldigt liten. Drömresa: Att tågluffa i Indien hade varit nice! Största craving: Sura, rosa vattenmelongodisar. Uttryck jag använder ofta: Det är nog ”ofta” det. Lägger pengar på: Försöker spara så mycket jag kan (det går sådär), men resor och mat är nog det jag spenderar mest på. Det här irriterar mig: När folk vägrar att lyfta på fötterna och bara hasar sig fram. Usch.

Dålig på: Att sjunga (men jag gör det ändå!)

Bra på: Att vara flummig och att anpassa mig.

Artikelbild

Ebba Andersson 18 år, går Naturvetenskapliga programmet på Strömbackaskolan. Bor kroppsligen i Piteå men själsligen någon annanstans. Jag har alltid tyckt om att skriva och här får jag genom mitt skrivande uttrycka både min egen och andras röster. Det är väldigt fint. Journalistik är ju ett både viktigt och intressant arbete, så det är en ynnest att få lära sig om det på den här vägen. Särskilt kul är det att göra porträtt på personer med särskilda passioner, det är inspirerande att både få träffa, prata och skriva om dem. Tre band/artister: Håkan Hellström, Pink Floyd, Sigur Rós. Hobby/intressen: Pyssla med musik, drömma, planera dåligt och skratta lite för högt. Skulle helst hångla med: Adam Pålsson. Alltså lätt. Dålig på: Att vara förkyld. Kröjmar så mycket att det är riktigt pinsamt. Bra på: Att stå upp för mig själv och andra. Men jag trodde att: Stjärnfall var solar som föll (alltså förlåt mig, all fysik jag läst). Drömresa: Till ett land där en kan bada i himmel och äta moln. Eller till Island. Största craving: Mer tid. Alltså varför tar den slut så fort? Uttryck jag använder ofta: ”Fett” och ”märkligt”. ”Alltså det var fett märkligt.” Lägger pengar på: Konserter, resor och roliga kläder. Det här irriterar mig: Skitsnack, för små strumpor och när man kommer på en fetbra melodi som man sedan upptäcker redan finns.

Men jag trodde att: Alla böcker var verklighet. Föreställ dig 9-åriga Thea som räknar ut att hon PRECIS missar Hogwartsexpressen och måste vänta till nästa år. (Fyller alltså år dagen efter Hogwartsexpressen går)

Drömresa: Roadtrippa i USA.

Största craving: Bra fanfictions, fina kvällar med flummigt folk och bra musik på hög volym.

Uttryck jag använder ofta: Men vadfan Jesus!?

Lägger pengar på: Mat, kläder som jag aldrig använder och resor.

Det här irriterar mig: ”Meninism”

  

Linnea Lundström

19 år och nio månader. Jobbar (förutom som skribent) i kassan på bion, samt som kreativ handledare.

Är ett personifierat kaostillstånd som just nu bor innanför fyra väggar på Lillbrogatan med kvällssolsbalkong och rubbet, men underbart är kort och snart är jag väl hemlös antar jag.

Jag har jobbat på UNG sedan 2010. Jag förundras av alla människor jag träffat sedan dess, alla hundratals historier jag fått ta del av och all trycksvärta jag orsakat. Jag tycker om att skriva personporträtt, gärna megalånga sådana.

Tre band/artister: Den Svenska Björnstammen, Simon & Garfunkel, Johnny Flynn.

Hobby/intressen: Skriva och fotografera, gå på spelningar, dansa i duschen, kultivera mig och utnyttja gratis påtårar på Ekbergs in absurdum.

Skulle helst hångla med: 21-åriga Patrick Dempsey. Man vill ju bara sätta sig bakom honom på gräsklipparen liksom.

Dålig på: Att köra bil. Autentiskt citat signerat min lillebror: ”Jag brukar oroa mig över hur jag ska kunna ta körkortet men sen tänker jag alltid på dig och då känns inget omöjligt”.

Bra på: Att inte anta saker.

Men jag trodde att: Har aldrig haft fel i hela mitt liv.

Drömresa: Bali.

Största craving: ProVivas mangojuice.

Uttryck jag använder ofta: ”Men du är ju SÄMST”.

Lägger pengar på: Skrivböcker som är för fina för att jag ska våga använda dem, öl och sushi.

Det här irriterar mig: När folk säger ”ressigör” istället för ”regissör”. Get a grip.

  

Julia Carlzon

16 år, går Estetiska programmet med inriktning musik på Strömbackaskolan.

Bor i ett stort rött hus med havsutsikt i lilla Sjulnäs tillsammans med mina två föräldrar och en alldeles för kärlekssjuk katt.

Jag har alltid varit en människa full av åsikter och ett intresse för samhället. Jag sökte först till UNG som krönikör men hamnade i redaktionen där jag trivs bra. Här får man som ung i samhället ta plats och nå ut i ett medium som sträcker sig långt, till både unga och vuxna. Det är en fantastisk möjlighet.

Helst av allt skriver jag krönikor eller reportage om människor som gjort något extra eller är värda att uppmärksammas. Det som i sin tur kan inspirera andra.

Tre band/artister: Joe Bonamassa, Deep Purple, Joss Stone.

Hobby/intressen: Spela musik, gå på konserter och fundera på livets stora frågor.

Skulle helst hångla med: Jack Moy. Alla dagar i veckan.

Dålig på: Jag är ganska fruktansvärt dålig på att hålla ordning på mitt rum och alla andra ställen där jag har ansvaret för städningen.

Bra på: Mycket skulle jag tro. Att äta mycket Nutella är en sak.

Men jag trodde att: Tills förra året har jag alltid varit stensäker på att ”egentligen” stavats ”igentligen”.

Drömresa: Chicago och besöka House of Blues.

Största craving: Vårrullar! Och kakor.

Utryck jag använder ofta: Ordet ”Asså…”

Lägger pengar på: Musikprylar och andra livsnödvändiga saker.

Det här irriterar mig: Att jag är allergisk mot min katt och allt detta tjat om att ”feminism behövs inte.” Jo du, det behövs visst. Punkt.

  

Clara Eriksson

16 år, går Estetiska programmet med inriktning dans på Strömbackaskolan. Jobbar på världens mysigaste café, Ekbergs! Bosatt i ett rött hus mitt i Svensbyn tillsammans med mina föräldrar.

Efter att ha jobbskuggat en av fotograferna på PT bestämde jag mig för att UNG var något jag ville testa. Jag är en person med många åsikter som älskar att skriva och skapa. Helst skriver jag om inspirerande personer, orättvisor i världen och sådant jag tycker förtjänar folks uppmärksamhet.

Tre band/artister: Twenty One Pilots, Halsey, Bring Me The Horizon.

Hobby/intressen: Dansa, åka snowboard, spela.

Skulle helst hångla med: James Franco

Dålig på: Att sjunga.

Bra på: Att lära mig låttexter. Men ovanstående dödar ju den talangen lite grann.

Men jag trodde att: Man var gravid arton månader när man födde tvillingar, tjugosju när man födde trillingar och så vidare (jag var sju år gammal).

Drömresa: En enkelbiljett till New York, tack!

Största craving: Sushi. Finns typ en del av min mage som alltid är sugen på det.

Uttryck jag använder ofta: “Skoja”. Men skojar oftast inte.

Lägger pengar på: Kaktusar. Äger jättemånga, men de dör hela tiden. Och underkläder.

Det här irriterar mig: Folk som anser att dans inte är en sport. Ni suger, hela högen.

 

Anna Gedda

18 år, går Samhällsvetenskapliga programmet på Strömbacka. Flyttade till Hortlax för tolv år sen där jag bor med mina föräldrar, en ganska söt hund och en fluffig katt.

UNG känns som skola, fast på riktigt. Man kan vara med och påverka och vara en röst i människors liv.

Det är spännande tycker jag! Helst skriver jag om människor som gör extraordinära saker och som inspirerar.

Tre band/artister: Tommy Körberg, The Ark och Stromae.

Hobby/intressen: Att ligga på golvet och dagdrömma.

Skulle helst hångla med: Zlatan, jajamen.

Dålig på: Att öppna plastpåsar.

Bra på: Att göra bakåtkullerbyttor!

Men jag trodde att: Det fanns något som hette ”domusflugor” som bodde i en vulkan och la ägg i ens öron. Tack Ebba.

Drömresa: Jag vill träffa de tibetanska munkarna, så Tibet får det bli.

Största craving: Baconost. Synd bara att jag inte äter fläsk.

Uttryck jag använder ofta: Ordet ”dekigt”.

Lägger pengar på: Smarta saker, typ torkad svamp eller böcker på språk jag inte förstår.

Det här irriterar mig: Intolerans och ovilja att förstå andra.

 

Niklas Karlsson

17 år, går Estetiska programmet med inriktning estetik och media på Strömbackaskolan.

Bor i ett trähus cirka två kilometer från centrala Blåsmark med mina två föräldrar och skogen.

Jag är intresserad av att fotografera och skriva så därför kändes UNG som någonting för mig. Jag hade även vänner som jobbade på redaktionen vilket motiverade mig ännu mer. Jag skriver helst filmrecensioner eller fotograferar.

Tre band/artister: Radiohead, Darkside, Nicolas Jaar.

Hobby/intressen: Se, analysera och göra film.

Skulle helst hångla med: Zara Larsson.

Dålig på: Att komma på saker jag är dålig på.

Bra på: Skjuta upp saker.

Men jag trodde att: Musiken som spelades på radio var live i studion ända tills jag var 9 år gammal.

Drömresa: Hollywood, Los Angeles.

Största craving: Körkort

Uttryck jag använder ofta: Ordet ”Ens”.

Lägger pengar på: Mestadels mat men också kläder och andra nödvändiga saker

Det här irriterar mig: När klasskamrater inte lyssnar på genomgångar och sen frågar mig massor av saker som läraren redan sagt.

 

Agnes Hansius

17 år, går Estetiska programmet med inriktning Estetik och media på Strömbackaskolan.

Bor i en villa i Djupviken med mina föräldrar, tvillingsyster och pojkvän. Ibland bor jag och pojkvännen i hans centrala etta. UNG för mig är kreativitet, möjligheter och tacksamhet – över att jag får chansen att publicera och tjäna pengar på det jag skriver som tonåring.

Jag älskar att kunna uttrycka mina egna åsikter och tankar i text, därför föredrar jag att skriva krönikor och recensioner. Men jag är alldeles för nyfiken för att inte intressera mig i att göra reportage också.

Tre band/artister: The Weeknd, Nicki Minaj, med flera.

Hobby/intressen: Dansa och sjunga, skriva och läsa fina krönikor, shoppa och jobba på Instagramflödet.

Skulle helst hångla med: En crossförare!

Dålig på: Att passa tider, men å andra sidan är jag en perfekt tidsoptimist.

Bra på: Att få min vilja igenom.

Men jag trodde att: Det gick att ladda min iPhone i mikron. Den gick sönder.

Drömresa: Jag tror inte jag har ett favorit resmål, jag vill så mycket, men just nu hade jag mer än gärna suttit på ett flyg med mina bästa för någon vecka på varmare breddgrader.

Största craving: Hörlurar eller hög och bra musik i bilen.

Uttryck jag använder ofta: Har nog inget sådant.

Lägger pengar på: I hela långa loppet så är det kläder men stundvis restauranger, bussresor och diesel.

Det här irriterar mig: Ojämställdhet, orättvisor och oärlighet.

 

Elias Hellgren

16 år (snart 17), går Estetiska programmet med inriktning musik på Strömbackaskolan.

Bor i Storfors, inte Bergsviken alltså. Bor med mina föräldrar, lillasyster och både hund och katt.

Aktuella samhällshändelser och kultur har länge varit någonting som intresserar mig, och här på UNG får jag användning för det.

Jag älskar tillfredsställelsen jag känner när jag nyss skrivit färdigt någonting. Känns så bra att läsa det jag själv har skapat!

Jag skriver gärna om folkkära saker och ting, eller annat som ligger mig själv varmt om hjärtat.

Tre band/artister: Håkan Hellström, Doktor Kosmos, och allt skrivet eller producerat av Björn Olsson.

Hobby/intressen: Spela och producera musik. Titta på all typ av e-sport.

Skulle helst hångla med: Emma Watson

Dålig på: Att hitta på Djupviken. Seriöst jag trodde jag var bättre.

Bra på: Att slå in tiden, och sen starta mikrovågsugnen väldigt snabbt. Sen är jag väldigt bra på att instinktivt gå till mikron just fem sekunder innan den är färdig.

Men jag trodde att: ”Krischannsta” var en stad, och ”Kristianstad” var en helt annan stad.

Drömresa: Kolahalvön. Eller ett annat glesbefolkat ställe med vacker natur.

Craving: Livstidsförbrukning av skrovmål, helst på Sunes eller Frasses i Arjeplog.

Utryck jag använder ofta: ”Jååå”.

Lägger mina pengar på: Musikprylar, kläder och utekäk.

Det här irriterar mig: Att Kristianstad uttalas ”Krischannsta”. Att vi här uppe uttalar Piteå ”Pite” är ingenting jämfört med ”Krischannsta”.

 

Hanna Eriksson

17 år, går Naturvetenskapliga programmet på Strömbackaskolan. Bor utanför Blåsmark i en faluröd dröm med vita knutar tillsammans med föräldrar, en lillasyster och två knasiga katter.

Jag har alltid varit intresserad av att fånga verkligheten med ord och bild, så att hamna på UNG-reaktionen är bland det bästa som kunnat hända.

Här får jag uttrycka mina tankar och åsikter och samtidigt få chansen att träffa otroliga människor, det är fint. Allra helst skriver jag om intressanta personer och roliga evenemang!

Tre band/artister: M83, Håkan Hellström och Bombay Bicycle Club.

Hobby/intressen: Fotograferar, skrattar, läser och skriver för det mesta, lyssnar på hög musik och är expert på att dricka te.

Skulle helst hångla med: Leonardo DiCaprio!

Dålig på: Att höra av mig till människor. Är sämst på att hålla kontakten och svara på meddelanden.

Bra på: Allt, som min vän Johanna så fint uttryckte det. Fast speciellt bra är jag på att organisera och strukturera upp saker.

Men jag trodde att: Kranium var någonting som man hade på huvudet, som en hatt ungefär. Fast då var jag väldigt liten.

Drömresa: Att tågluffa i Indien hade varit nice!

Största craving: Sura, rosa vattenmelongodisar.

Uttryck jag använder ofta: Det är nog ”ofta” det.

Lägger pengar på: Försöker spara så mycket jag kan (det går sådär), men resor och mat är nog det jag spenderar mest på.

Det här irriterar mig: När folk vägrar att lyfta på fötterna och bara hasar sig fram. Usch.

 

Ebba Andersson

18 år, går Naturvetenskapliga programmet på Strömbackaskolan. Bor kroppsligen i Piteå men själsligen någon annanstans.

Jag har alltid tyckt om att skriva och här får jag genom mitt skrivande uttrycka både min egen och andras röster. Det är väldigt fint.

Journalistik är ju ett både viktigt och intressant arbete, så det är en ynnest att få lära sig om det på den här vägen. Särskilt kul är det att göra porträtt på personer med särskilda passioner, det är inspirerande att både få träffa, prata och skriva om dem.

Tre band/artister: Håkan Hellström, Pink Floyd, Sigur Rós.

Hobby/intressen: Pyssla med musik, drömma, planera dåligt och skratta lite för högt.

Skulle helst hångla med: Adam Pålsson. Alltså lätt.

Dålig på: Att vara förkyld. Kröjmar så mycket att det är riktigt pinsamt.

Bra på: Att stå upp för mig själv och andra.

Men jag trodde att: Stjärnfall var solar som föll (alltså förlåt mig, all fysik jag läst).

Drömresa: Till ett land där en kan bada i himmel och äta moln. Eller till Island.

Största craving: Mer tid. Alltså varför tar den slut så fort?

Uttryck jag använder ofta: ”Fett” och ”märkligt”. ”Alltså det var fett märkligt.”

Lägger pengar på: Konserter, resor och roliga kläder.

Det här irriterar mig: Skitsnack, för små strumpor och när man kommer på en fetbra melodi som man sedan upptäcker redan finns.