– Tidigare så drack jag kanske en eller två gånger per år men inte mer, nu är jag också tillsammans med en före detta missbrukare så det kändes självklart att sluta helt.

Bland det bästa med att festa nykter tycker Amanda är att man är mer medveten och man slipper konsekvenserna i slutet av kvällen och morgonen efter.

– Jag har varit på fester då jag är nykter och jag tycker det är skönt för jag vet att jag kan komma hem, de som dricker måste försöka ringa efter skjuts och det kanske slutar med att de far hem till någon som de inte ens känner.

Amanda har blandade känslor kring festivaler och mängden människor som besöker.

- Jag tycker om festivaler just för att de för samman folk, det jag inte tycker om är alkoholnormen. Det verkar som en självklarhet att man ska dricka och om man inte gör det så kan man ses som töntig eller inte en del av gänget.

Alla blir påverkade olika av alkohol och det blir tråkigt när det blir fel.

– Det händer så många negativa grejer, om du dricker så kan du bli fysisk och aggressiv, så många våldtäkter händer ju när folk dricker.

Det kan vara svårt att säga nej till grupptryck om man blir bjuden på alkohol. Amanda har själv aldrig haft detta problem men förstår att det kan vara jobbigt.

– Det gäller att tro på sig själv och våga stå emot, en anledning till att människor försöker övertala kan ju vara att de då själva märker att det inte är så bra med alkohol. Det kan bli lättare om man har någon mer som är nykter så är man inte ensam.