Somna du, jag är klar snart. Oj förlåt, jag trodde du var med på det. Sluta vara så jävla tråkig, alla tjejer gillar ju det, har du aldrig sett en porrfilm? Stöna din äckliga hora, visa allt du har.

Så ljuder rösterna hos de män som fötts in i en generation där porr funnits tillgängligt några knapptryck bort under hela deras förpubertala uppväxt. Idag är killar i genomsnitt tolv år gamla när de kollar på porr för första gången. Ett inkognitofönster i webbläsaren och en kvinna som ber om mer fast ögonen säger någonting annat. Bakom kameran rasslar dollarna in – det talas om att den globala porrindustrin omsätter 96 miljarder dollar per år. På köpet sexualundervisar den män i att dehumanisera kvinnor till intet för att sedan bokstavligt talat trasa sönder dem.

Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige har initierat den här veckan som nationella antiporr-veckan för att belysa och problematisera porrindustrins inflytande på samhället. Det räcker förstås inte med en vecka för att tackla ett problem som formar våldtäktsmän när porrsidan Youporn har fler besökare än Netflix, Amazon och Twitter kombinerat. När nästan nittio procent av porrfilmer innehåller fysiskt våld mot, i de allra flesta fall, kvinnor. Men det är en fantastisk chans att uppmärksamma ett destruktivt fenomen.

I porrsubgenren gonzo, som numera nästan är regel snarare än undantag, blir kvinnorna slagna, kvävda, el-chockade och på alla sätt våldförda på. På porrsajten eporner.com finns kategorin ”sleep” – där kvinnor blir våldtagna i sömnen.

Det råder inte några som helst tvivel om att porren har inflytande på människors sexualitet, för porr är inte spelfilm (citaten ur första stycket är hämtade från Instagramkontot @porrensverklighet, där står allt svart på vitt). Och när sexualundervisningen världen över är stort sett obefintlig blir porren det enda substitut som finns. Samtidigt som den lär män att kvinnor inte är människor, utan horor, lär den kvinnor att vara undergivna och finna sig i den undergivenheten. Att stöna för att det är det man fått lära sig. Att ta emot för att det är det man förväntas göra.

Vi har alla preferenser, och det ska vi få ha. Vill du låta din njutning väcka grannarna – gör det. För tusan. Men jag tror det kan vara viktigt att fundera på varifrån upphetsningen kommer. Att fundera på för vem du klär dig i stay-ups. Fundera på vilket sex som blir normerande, och varför. Jag tror tyvärr att vi så länge vi lever i en kapitalism också lever i en porrkultur, och då måste vi ta omvägar ut ur det dåligt belysta casting-rummet.

Linnea Lundström