Cajsa har sedan länge varit intresserad att göra värnplikt av blandade anledningar.

– Jag vet inte riktigt varför, jag har alltid varit lite intresserad av att göra det och såg det som en utmaning. Några i släkten har gjort det och det verkade väldigt intressant.

Cajsa valde att göra värnplikt i 11 månader för att specialutbilda sig till sjukvårdssoldat vilket kan betyda olika saker beroende på var man blir placerad.

– Vi åkte runt i försvarets ambulans så att säga, en bandvagn med all utrustning en vanlig ambulans skulle ha. Jag gick vård och omsorg på gymnasiet så det blev automatiskt att jag drogs till den delen av yrket.

Det roligaste med utbildningen tyckte Cajsa var den stora gemenskapen man fick med alla där.

– Man lärde känna varandra väldigt bra. Det var ju inte alltid roligt men i efterhand känns det extremt bra, det finns ingenting likt att ta en dusch efter att ha varit ute i fält i en vecka.

Trots den stora mansdominansen har Cajsa aldrig sett några problem med majoriteten.

– Jag har alltid kommit bra överens med killar. Det händer ju att man tänker att man är underlägsen men alla har svagheter och styrkor. Snart märker man att det inte spelar roll om jag inte är lika stark som den starkaste killen eftersom vi alla samarbetar.

Cajsa uppmuntrar alla att prova värnplikt, även om man inte planerar att fortsätta som militär.

– Man lär sig grymt mycket om sig själv och man mognar väldigt mycket. Man lär sig se ur ett annat perspektiv och uppskatta vardagliga saker.