Vi har tidigare berättat att Magnus Stenström fortsätter som tränare.

–  Målsättningen är att vi ska ha tre personer i ledarstaben, säger Erik Marklund. Vi ligger långt framme när det gäller de två övriga men det är ett par detaljer kvar att lösa innan det är helt klart. Men det är inga okända namn.

– När vi har klart med tränarna brukar det övriga lossna.

Ingen spelare från förra säsongen har sagt nej till en fortsättning i laget.

– Philip Sandström har sökt skola både i Umeå och Luleå. Väljer han Umeå blir det förstås svårt för honom att fortsätta med oss, säger Erik Marklund.

Martin Hallén Almroth åker söderut för att jobba under sommaren men är tillbaka i Piteå till hösten och fortsätter i Wibax även nästa säsong.

Erik Nilsson har väl sju år kvar på sitt tioårskontrakt.

– Han är förstås en oerhört viktig spelare för oss. Vi hoppas självklart att vi får behålla stommen i laget och just nu ser det ut som det kan bli så.

Wibax kommer också att fortsätta att plocka upp egna talanger till A-truppen. Isak Zerpe, Alvin Ahlqvist och Kevin Öhlund var en trio som avslutade förra säsongen mycket bra.

– De blir ett år äldre, menar Marklund.

Och förmodligen ett år bättre.

Planer finns också på att värva några spelare från närområdet.

– Oskar Forsgren från K 4 i Arvidsjaur är förstås intressant. Bara vi kan lösa bostad och jobb, säger Erik Marklund. Dessutom finns det intressanta spelare i Skellefteå. Vi skulle kanske behöva fler backar.

– Men jag tror det kan rassla till närmaste veckorna, bara vi får klart med ledartrion.