Wibax under nedflyttningsstrecket

Ett morgonpiggt Wibax sågs i ledning efter tio minuter mot Djurgården borta. Men hemmalaget vaknade, vände från 1-2 till 5-2.

Tommy Nilsson assisterade till Oskar Forsgrens ledningsmål mot Djurgården, 2-1, men sedan var det slut på det roliga för Wibax del.

Tommy Nilsson assisterade till Oskar Forsgrens ledningsmål mot Djurgården, 2-1, men sedan var det slut på det roliga för Wibax del.

Foto: Gunnar Westergren

Stockholm2019-11-24 17:06

– Grabbarna agerar utan självförtroende för dagen. Anfallsspelet var inte bra idag, kommenterade tränaren Magnus Stenström.

Matchen spelades vid lunchtid, söndag. Wibax flög ned tidigt under morgonen i ett av de så kallade "fakirplanen" - avgångarna kallas så på med tanke på det tidiga klockslaget .

– När vi om fram dockade planet in på utrikes och sedan blev det strul med bagaget. Vi kom fram till hallen lite försenade och matchstart sköts upp några minuter, berättade Stenström.

Matchklockan visade fem minuter när Djurgården tog ledningen (Patrik Schantz). John Stenström fixade Wibaxkvitteringen ett par minuter senare och i den tionde placerade Oskar Forsgren Wibax i förarsätet. Comebackande Tommy Nilsson assisterade Forsgren till ledningsmålet.

Sedan var det slut på det roliga för Wibax del. I början av den andra perioden kvitterade Fredric Gustafsson och i slutet gav Erik Oweling Djurgården ledningen med 3-2.

Wibax jagade kvittering under slutrundan.

– Men vi fick inte till anfallsspelet, suckade Stenström som heller inte var nöjd med den situation som gav hemmalaget 4-2-målet i öppen kasse.

– -Vi tyckte nog att det föregicks av en klar hands, men så är det ofta när man jobbar i motvind och just nu har vi det tufft. Det är bara att försöka bita ihop och komma igen. Det fanns trots allt ljusglimtar, menade Wibaxtränaren.

En av ljusglimtarna var Tommy Nilsson som spelade sin första hela match från start efter skadan. Tommy placerades intill brorsan Erik och Oskar Forsgren. Isak Zerpe, som spelat på den positionen tidigare, spelade med sina ungdomspolare Alvin Ahlqvist och Kevin Öhlund.

Oscar Öberg svarade för en stark comeback mellan stolparna.

– Han var bra. 2-3-målet var lite snöpligt, men han svarade för flera vassa räddningar, berömde Stenström.

I och med förlusten parkerar Wibax under nedflyttningsstrecket. En enda trepoängare av nio möjliga så här långt. Wibax har tappat ett par trepoängare efter sena kvitteringar, men att tabellen inte ljuger berättar det faktum att endast två lag producerat mindre mål och lika många har släppt in fler.

– Nu väntar en Stockholmsresa för fjärde helgen i följd. Vi möter Bele borta och sedan Sundsvall hemma. Viktigt att ta poäng där om vi vill ta julledigt på rätt sida om strecket, konstaterade Stenström.

– Vi ska träna bra i veckan. Vi kommer igen, avslutade Wibaxtränaren.

Oscar Öberg svarade för en stark comeback i Wibaxmålet mot Djurgården borta.
Oscar Öberg svarade för en stark comeback i Wibaxmålet mot Djurgården borta.
Karta: Stockholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!