Wibax tidiga julklapp – han gör comeback

Wibax Piteå är nere i en djup svacka. Nu kommer kanske lösningen som kan ge ett trendbrott. Målvakten Oscar Öberg gör comeback.

Oscar Öberg gör plötslig comeback när Wibax Piteå möter Djurgården borta i helgen. (Arkivbild)

Oscar Öberg gör plötslig comeback när Wibax Piteå möter Djurgården borta i helgen. (Arkivbild)

Foto: Maria Johansson

Piteå kommun2019-11-23 07:30

Det är 13 år sedan Oscar Öberg debuterade i Wibax Piteås a-lag i innebandy. Sedan dess har den reslige målvakten (196 centimeter lång) nästan alltid varit det solklara förstavalet mellan stolparna.

Inför den här säsongen valde han att sluta – men nu är han tillbaka.

– Jag gör comeback i helgen i alla fall, sedan får vi se. Jag tar en match i taget, säger han.

Inte säkert att han fortsätter hela säsongen, alltså.

– Eventuellt blir det så, men jag har inte gett helt klartecken för det ännu.

Sedan Oscar Öberg slutade har trycket varit stort på 19-årige Anton Grönlund. Den unge keepern grämde sig antaligen över ett par billiga insläpp hemma mot RIG Umeå i onsdags.

Kan du figurera som en mentor åt honom?

– Äh, det vet jag inte, men vi har bra kontakt och trivs ihop. Han kan fråga mig om tips och jag kan fråga honom hur det känns. Vi vet båda hur utsatt målvaktspositionen är, om man gör en riktigt bra match vinner troligtvis laget men om man gör en sämre match syns det direkt. 

Oscar Öberg, som fyller 28 i december, ger Wibax Piteå ett mer rutinerat alternativ i kassen. Trots att han bara hunnit träna ett par veckor får han starta borta mot Djurgården på söndag.

– Jag tror att de (tränarna) slänger in mig för att få en liten förändring. Jag tycker att "Agge" (Anton Grönlund) gjort många bra matcher, han är helt klart en av seriens bästa målvakter, hyllar Öberg.

Tränaren Magnus Stenström känner sig bekväm med målvaktsvalet.

– Visst blev det ganska snabba ryck men vi känner att vi behöver hitta ett trendbrott. Oscar har sett riktigt vass ut på träningarna, säger han.

Wibax Piteå kommer till start utan Elias Karlsson (skadad) och Elias Nyström (jobb). Därför möbleras det om i kedjorna. Notera att Tommy Nilsson gör comeback efter knäskadan som hållit honom borta från allsvenskan i 18 månader.

Den 31-årige forwarden fanns ombytt som extraspelare mot RIG Umeå i onsdags, men fick ingen speltid den gången. Nu kliver han i förstakedjan med Oskar Forsgren och lillebrorsan Erik Nilsson.

Djurgården ligger trea i norra allsvenskan och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Varje gång med uddamålet.

– De har en fruktad förstafemma som levererar år efter år, men vi har en bra känsla från Eriksdalshallen där vi vann ifjol. Vi har även besegrat dem i kval på väg mot SSL. Det har varit en bra hall för oss, hoppas det fortsätter på söndag, säger Magnus Stenström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!