Piteå MS Linus Westman från Norrfjärden satsar stenhårt i år efter tre silver.

Han vann den första SM-deltävlingen som avgjordes i Strängnäs. I klassen Supernationell var Westman 0,11 sekunder före Fredrik Tiger, Kalix, i mål.

Dramatiskt? Ja, men inte som ni tror...

– Med 200 meter kvar stannade motorn så jag rullade över mållinjen. Jag hade haft en klar ledning när motorn dog i sista kurvan, berättar Westman.

– När jag åkte över mållinjen såg jag bara övriga bilar svischa förbi på sidan. Jag skrek i mikrofonen "vann jag" och fick till svar "vi vet inte". Men när jag klev ut ur bilen utropades jag som segrare.

Hann segrade med minsta möjliga marginal.

– Om målrakan varit en meter längre hade det inte gått.

Men nu blev det en perfekt start på säsongen.

– Det är så många som har hjälpt mig, vi har fått slita hårt för att få ordning på bussen och bilen senaste tiden och sponsorer har hjälpt till också. Det är roligt att få betala tillbaka på det enda sättet jag kan, säger Westman.

Han visade klassen genom att vinna semifinalen och ta starten i finalen. En ledning som alltså höll i mål.

– Jag tog alternativspåret tidigt då jag kände att motorn gick sämre och det skulle vara bra om något hände och så blev det ju, konstaterar han.

SM består av sex tävlingar.

– Det här var ett steg åt rätt håll, säger Westman som siktar på guld.

Roligt var det också för David Hjertberg från Älvsbyn. Han vann RC Juniorer 2150cc/juniorer max 1600 cc. Hjertberg var 1,2 sekunder före Joacim Rollving över de fem finalvarven.