Förra året vann Vettel de två första formel 1-loppen. Därefter vann Hamilton elva av de 19 återstående och vann VM-serien 88 poäng före Vettel.

Vettel och Ferrari är på tå inför säsongsstarten. I år hoppas man kunna utmana Hamilton och Mercedes på allvar.

Man säger ju att vinnaren tar allt. Lewis har haft den positionen i flera år och vi vill vända på det, säger tysken Sebastian Vettel.
Vi vill ta Ferrari till där det var för några år sedan.

Senast som Ferrari tog stalltiteln var 2008 och senast som en Ferrariförare vann VM var Kimi Räikkönen 2007.

Vettel säger att utgångsläget är bättre i år än förra året.

Vi är bättre förberedda i år och bilen verkar gå bra. Men det är en tuff helg som väntar.

Det gick hyggligt för Vettel under den första träningsdagen i Melbourne. Han hade andra respektive femte varvtid.

"Känner ingen press"

Hamilton säger att det är en hel del att jobba på innan Mercedesbilen är på topp. Det är inget som stressar den brittiske mästaren, som tagit fyra av de fem senaste mästerskapstitlarna.

Det är en lång säsong, så jag känner ingen press på att vinna på söndag. Det viktigaste är att fullfölja loppet och kunna göra analyserna, och få med sig så många poäng som möjligt förstås, säger Hamilton.

Hamilton verkar inte behöva bekymra sig över bilens och sin egen prestanda. Han var snabbast i de två första träningarna.

Bra parkemi

Mercedes är det ena av två stall (det andra är Haas) som har samma föraruppställning i år som i fjol. Lewis Hamilton och finländaren Valtteri Bottas har kört för Mercedes i tre år.

Vi är ett bra par och på det sätt som Valtteri och jag jobbar tillsammans har fungerat bra i flera år. Det finns ingen anledning att ändra på det, säger Hamilton.
Man ska inte laga något som inte är trasigt.