USA nästa för Janogy - oviss om klubbval

Säsongen i Sverige är över. Men för Piteå IF:s landslagsforward Madelen Janogy fortsätter den med landskamp i USA. "Jättekul, jag har aldrig varit i där förut" säger hon.

Piteå IF:s Lena Blomkvist och Madelen Janogy, tillsammans med vovven Simba, kom till PT och bjussade på bullar under tisdagen.

Piteå IF:s Lena Blomkvist och Madelen Janogy, tillsammans med vovven Simba, kom till PT och bjussade på bullar under tisdagen.

Foto: Micke Lindgren

Piteå kommun2019-10-29 15:16

Senaste året har varit smått galet för Madelen Janogy. SM-guld i oktober ifjol, landslagsdebut i Sydafrika i januari och sedan VM i somras. Nu är bofast i landslaget.

- Jag hade inte en tanke på att det här året skulle bli så. Innan dess hade jag varit skadad, var så ledsen över det, och ville bara komma tillbaka för att kanske efter VM vara med och kämpa om en plats i landslaget, berättar hon.

Det blev... så mycket bättre.

Lena Blomkvist och Madelen Janogy (och hunden Simba) dök upp på Piteå-Tidningen under tisdagen och bjöd på bullar. Säsongen är över här i Sverige men inte för Janogys del. På lördag sätter hon sig på flyget till USA.

- Det känns jättekul få åka iväg på landskamp, jag har ju aldrig varit i USA förut, säger hon.

Madelen Janogy representerar Piteå IF i landslaget tillsammans med Julia Karlernäs. Matchen mot världsmästaren USA spelas i Columbus natten mot fredag 8 november svensk tid, så de hinner tillbringar flera dagar med träning i USA innan dess.

Madelen Janogy har precis avslutat sin tredje säsong i Piteå IF. Och frågan är om det blir en fjärde. Många klubbar har förstås fått upp ögonen och Janogy står högt upp på många lags önskelistor.

- Jättekul att det har gått så bra och det är väl en bekräftelse på att man har gjort något bra. Vi får se vad som händer, ingenting är klart i alla fall, säger hon.

Piteå IF vill givetvis behålla sin landslagsstjärna. Och Madelen Janogy har bara gott att säga om klubben, staden och människorna.

- Jag har haft tre fantastiska säsonger i Piteå, det är ju på grund av spelare och ledare och även supportrar som allt har gått så bra och som gjort att jag har kunnat ta mig så långt och bli landslagsspelare, säger hon och fortsätter:.

- Jag känner att jag har utvecklats otroligt mycket här och trivs otroligt bra med spelarna och tränarna och i staden. Jag har många att tacka, såklart ligger det hårt arbete bakom också, men man måste få förtroende.

Madelen Janogy och Julia Karlernäs och även andra innan dem har visat att man kan komma med i landslaget även om man spelar i en klubb långt uppe i norr.

- Allt går om man verkligen vill och tror på sig själv. Men det är ju även väldigt viktig hamnar man i en miljö med tränare och spelare där du har folk runt omkring som tror på dig.

När bestämmer du dig för var du ska spela?

- Såklart vill jag så fort som möjligt, det är ju ändå jobbigt att inte veta. Förhoppningsvis inom en snar tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!