Stina Nilssons byte från längdåkning till skidskytte slog för de flesta ned som en bomb.

Nilsson sade till Aftonbladet att turbulensen på förbundet, framför allt avskedandet av landslagschefen Rikard Grip, hade påverkat hennes beslut.

Nu skriver Expressen att ytterligare tre av damlandslagets främsta åkare överväger att lämna landslagets träningsgrupp på grund av missnöje med träningsupplägget. I stället skulle de då göra egna satsningar under försäsongen.

Flera landslagstränare överväger också att sluta. Båda herrtränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo ska redan ha bestämt sig, och enligt tidningen är oron stor att stjärnåkarna ska lämna landslaget.

– Det är sjukt viktigt att man lyssnar på de aktiva nu. De måste ta missnöjet på allvar, annars kan allt raseras, säger en källa inom skidförbundet till Expressen.

Just nu pågår arbetet med att sätta nästa säsongs organisation och det är sedan tidigare klart att landslagscheferna Lars Selin och Karin Ersson slutar.

En brinnande fråga är vad som händer med damtränarna Magnus Isaksson och Stefan Thomson, båda från Piteå.

Längdchefen Daniel Fåhraeus, en annan Piteåbo, svarar till Expressen:

– Mitt första uppdrag är att tillsätta en ny landslagschef. Nästa steg blir att vi tillsammans sätta en landslagsorganisation, där tränarna ingår.

Uppgifterna om att åkare tänker fly landslaget känner han inte till.

– Det är inget som jag hört. Det har jag ingen aning om.

(TT)