Tungt poängtapp mot tabelljumbon

Aj, aj, aj. Wibax Piteå tappade poäng mot jumbolaget RIG Umeå. "Vi är nere i en jävla svacka", sa spelande tränaren Erik Nilsson.

Oskar Forsgren gjorde 5-4 när han drog klubban mellan egna ben och sköt. Läckert! Men det räckte inte till någon seger för Wibax Piteå.

Oskar Forsgren gjorde 5-4 när han drog klubban mellan egna ben och sköt. Läckert! Men det räckte inte till någon seger för Wibax Piteå.

Foto: Gunnar Westergren

Piteå kommun2019-11-20 22:48

Efter fyra raka förluster fanns inget annat än tre poäng i planritningarna. Särskilt inte på hemmaplan mot RIG Umeå – norra allsvenskans sämsta innebandylag.

Men efter slutsiffrorna 5–5 fick Wibax Piteå nöja sig med en poäng. Ett baklängesmål med 49 sekunder kvar innebar lika på resultattavlan, vilket för hemmalaget kändes mer som en förlust.

– Vi har uppenbara problem. Vi är nere i en jävla svacka och försöker jobba oss ur det men lyckas inte riktigt helt, sa en märkbart besviken Erik Nilsson.

Marcus Renberg sköt matchens första mål i första periodens sista sekund. Nästa mål dröjde nästan till matchens 34 minut när Umeå kvitterade. Men sent i andra perioden återtog Wibax Piteå ledningen när Isac Zerpe satte 2–1.

En ganska målsnål historia så långt.

– Det blir väl så när båda lagen hänger nere i botten, då är det förklarligt att man inte vill blotta sig bakåt och det blir ganska tillknäppt, förklarade Erik Nilsson.

– Vi ska kunna lösa det bättre, men samtidigt är de duktiga i sitt man-man-försvar. De springer mycket, jobbar för varandra och gör det svårt för oss. Vi måste göra något litet extra och vi har kanske inte det självförtroendet just nu.

När Elias Nyström pricksköt 3–1 tidigt i tredje såg det lovande ut, men gästerna kom snabbt tillbaka till 3–3 och skapade ny nerv i matchen.

Sedan turades lagen om att näta. Erik Nilsson gjorde själv 4–3-målet innan Oskar Forsgren lite senare satte 5–4 med ett riktigt konststycke. Nära inpå målvakten lyckades han lägga klubban mellan egna ben och avsluta i mål.

RIG Umeå plockade målvakten med 90 sekunder kvar och pressade hårt för en kvittering, och med 49 sekunder kvar var den alltså ett faktum.

Förlängningen blev alltså mållös.

– Vi tror inte på det hela vägen ut och har fyra torskar i rad. Det kanske sätter sig i skallarna på oss och det är något vi får försöka jobba bort, sa Erik Nilsson.

Lyckligtvis är det jämnt i botten. En poäng gör ändå att Wibax Piteå klättrar två placeringar och ligger på rätt sida strecket.

Ett annat glädjeämne var att Tommy Nilsson – som varit borta 18 månader på grund av knäskada – nu fanns ombytt som extraspelare. Någon speltid blev det dock inte den här gången.

– Men bara att ens bli uttagen var kul, det kändes bra att byta om och få värma upp med laget. Det har känts bra på träningarna också, så jag hoppas spela hyfsat snart, sa han.

Erik Nilsson var besviken efter kryssmatchen. "Vi har uppenbara problem", konstaterade han.
Erik Nilsson var besviken efter kryssmatchen. "Vi har uppenbara problem", konstaterade han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!