Tingsrätten: "Elitidrottsmannen är skyldig"

Stockholms tingsrätt dömer den elitidrottsman som åtalats för grova trafikbrott till dagsböter.

Elitidrottsmannen döms av Stockholms tingsrätt till dagsböter.

Elitidrottsmannen döms av Stockholms tingsrätt till dagsböter.

Foto: Anders Wiklund/TT

Stockholms kommun2019-11-26 13:49

Som Norrbottens Media rapporterade på plats i Stockholms tingsrätt ändrade elitidrottsmannen, som är i 25-årsåldern, ännu en gång sina uppgifter under rättegången för en vecka sedan. 

Under förhandlingen erkände elitidrottsmannen helt plötsligt att det var han som kört hem lyxbilen den 23 januari i år. En tur som slutade i en snödriva efter att en polispatrull tagit upp jakten.

– Jag tänkte att jag kunde köra hem den, och blev sedan rädd och sprang därifrån. Det var dumt. Men jag ångrade mig och gick tillbaka, sa elitidrottsmannen efter biljakten i villakvarteret.

Men han förnekade att han skulle ha gjort sig skyldig till brott. Advokat Erik Widman, som försvarade elitidrottsmannen, hävdade att körkortet efter en påstådda tävlingskörning i Stockholm felaktigt återkallats. Widman hänvisade till ett avgörande i regeringsrätten.

Efter polisingripandet sommaren 2018 i Stockholm stod elitidrottsmannen även åtalad för vårdslöshet i trafik. I det fallet förnekade han helt brott

Två poliser hävdade under rättegången att det fordon elitidrottsmannen körde hade en hastighet på uppemot 120 km/h på en sträcka där den högsta tillåtna hastigheten var 30 km/h.

Under rättegången krävde kammaråklagare Ulf Blendow att elitidrottsmannen skulle dömas till dagsböter.

Elitidrottsmannen döms för olovlig körning, grovt brott och vårdslöshet i trafik till 70 dagsböter á 1000 kronor

Norrbottens Media återkommer med kommentarer från parterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!