Sverige fick en kanonstart i matchen och tog ledningen redan efter fem minuter. Lotta Ökvist, ursprungligen från Piteå, slog ett inlägg som via en norska studsade i mål.

I den 22.a minuten ökade sedan Rebecka Blomqvist på ledningen till 2–0.

Trots det blev det förlust i årets sista landskamp.

Strax före halvtid nickade Sophie Roman Haug in en reducering för norskorna. Och i den 73:e minuten hittade Amalie Vevle Eikeland en lucka från snäv vinkel och sköt in 2–2.

I matchens sista minut var samma Eikeland framme igen, bröt genom det svenska försvaret och satte ett friläge som gav Norge segern med 3–2.

– Det är en besvikelse just nu samtidigt som det är kul att se att våra tjejer har en väldigt hög högstanivå, kommenterade Sveriges förbundskapten Ulf Kristiansson till Svenskfotboll.

Fyra spelare från Piteå IF ingick i laguppställningen varav samtliga började på bänken. Ellen Löfqvist klev in direkt i andra halvlek och Madelen Janogy fick höra ett inhopp i den 75:e minuten. Linnea Selberg och målvakten Moa Öhman fick ingen speltid.

Lotta Ökvist, som alltså kommer från Piteå och har ett förflutet i Piteå IF, spelade hela matchen. Till vardags spelar hon numera i Hammarby.

PIF-forwarden Andrea Norheim hoppade in i den 78:e minuten för sitt Norge.