Stjärnbacken firade dubbelt: "Det var fint"

Att Luleå Hockey skulle vinna mot Modo var väl ingen större skräll, men för Ronja Savolainen blev det en speciell match. Den finska backen fyllde 22 år och stod för ett mål. "Går väl inte att fira bättre", säger hon.

Ronja Savolainen fick fira sin 22-årsdag med seger och ett mål för henne personligen.

Ishockey2019-11-29 22:16

Innan nedsläpp i matchen mellan Luleå Hockey/MSSK och Modo så hyllades hemmalagets lagkapten Jenni Hiirikoski för att den finske backstjärnan nått 200 poäng i Luleås tröja.

Sedan vann Luleå med 6–0.

– Det var en skön seger, säger den nyblivne 22-åringen Ronja Savolainen.

I första perioden så var det hemmalaget Luleå Hockey som bestämde allt ute på isen och efter ett tidigt 1–0 så kom det andra målet i matchen efter dryga elva minuter.

– Det är klart att det inte är viktigt att jag gör mål, men det var väl lite extra roligt i dag, säger Savolainen

Direkt efter målet så spelades "Happy birthday" i högtalarna.

– Jag fick lite skönsång efter matchen också. Det var på danska, svenska och finska och det var riktigt roligt även om jag inte brukar gilla att stå i centrum, säger Savolainen.

Luleå utökade innan perioden var över.

I den andra perioden var inte hemmalaget lika dominanta även om man tidigt i perioden via ett mål av Nicoline Jensen gjorde 4–0.

Efter det så till Luleå gästande Modo att gång på gång komma till snabba spelvändningar, men när laget inte var fullt lika fokuserade så visade Sara Grahn att hon är en av sveriges absolut bästa målvakter.

– I första perioden gjorde vi precis vad vi ska, men i den andra perioden gjorde vi det inte. Vi kan inte alls vara nöjd med vad vi gjorde i andra perioden, säger Savolainen kritiskt innan hon fortsätter:

– Spelar vi så här mot de bättre lagen så blir det inte lika roligt.

I tredje perioden såg det bättre ut igen och det var till slut ingen fara på taket. Först gjorde Noora Tulus 5–0 vilket innebar att den poängstarka finländskan stod för fyra poäng i matchen och två minuter senare gjorde Nicoline Jensen sitt andra mål i matchen.

Lite oroande var det när Petra Nieminen linkade av isen i slutet av matchen.

– Det är ingen fara nu. Jag fick en smäll mot benet fast det har redan gått över, säger hon.

Matchfakta

Luleå Hockey/MSSK-Modo 6–0

Mål: 1–0 (04:11) Zsofia Jokai Szilagy (Johanna Fällman, Ida Boman), 2–0 (11:10) Ronja Savolainen (Josefine Persson, Noora Tulus), 3–0 (16:56) Petra Nieminen (Nicoline Jensen, Noora Tulus), 4–0 (21:09) Nicoline Jensen (Jenni Hiirikoski, Noora Tulus), 5–0 (53:02) Noora Tulus (Ronja Savolainen, Jenni Hiirikoski), 6–0 (55:10) Nicoline Jensen (Pernilla Forsgren, Petra Nieminen).

Skott: 37–18