På grund av dåligt väder kunde Skottlands F19-landslag inte resa och delta i träningslandskamperna. Men Sverige kunde ändå spela tre matcher som planerat tack vare att Island ställde upp på ett returmöte.

Linnea Selberg, till vardags i Piteå IF, hoppade in i halvtid i öppningsmatchen och spelade sedan från start i de båda efterföljande landskamperna.

– Vi rullade runt rätt mycket och alla har fått spela ungefär lika mycket. Jag tycker att det har känts bra, det är kul att spela internationella matcher.

Sverige vann först mot Island med 2–0, spelade sedan 2–2 mot Frankrike och avslutade idag (tisdag) med 1–1 i returen mot Island.

– Det har gått bra, tycker Linnea. Vi spelade 2–2 mot Frankrike som vann VM ifjol och båda deras mål kom genom straffar.

Det var Sveriges bästa prestation och något att bygga vidare på inför det avgörande EM-kvalet i april. Då står Ungern, Holland och Slovenien för motståndet.

– Det är bara tre veckor kvar nu, tiden går fort. Jag tror vi har rätt goda chanser. När vi spelade EM-kval 1 mötte vi Holland och vann då, fast de är rankade etta i vår grupp.

Gruppettorna samt den bästa tvåan avancerar till EM-slutspelet i Schweiz i sommar.

För Linnea Selberg fortsätter först försäsongen med Piteå IF. För ungefär en månad sedan fick 18-åringen göra sin första riktiga tävlingsmatch i A-laget. Då handlade det om spel i Svenska cupen mot KIF Örebro.

Men mittbacken väntar fortfarande på sin debut i Damallsvenskan.

– Det är såklart hård konkurrens med Faith (Ikidi) och Emelie (Lövgren), konstaterar Linnea. Det är bara att göra sitt bästa och hoppas chansen kommer.