Serieledning ett faktum: "Sjukt skönt"

Luleå Hockeys back Nils Lundkvist satte spiken i kistan med sitt handledsskott i den tredje perioden. Målet betydde ledning med 3–0 och i och med segern över Linköping är nu Luleå Hockey ensam i serieledning.

Backen Nils Lundkvist leder Luleå Hockeys interna poängliga med 16 poäng på 22 matcher.

Backen Nils Lundkvist leder Luleå Hockeys interna poängliga med 16 poäng på 22 matcher.

Foto: Erland Segerstedt/TT

Ishockey2019-11-30 23:08

Efter en trevande och mållös förstaperiod visade Luleå varför man är ett topplag och Linköping ett bottenlag. Luleå Hockey sköljde över Linköping i den andra perioden och parkerade i östgötarnas zon mest hela tiden, man vann också skotten i den andra perioden med hela 11–1.

– Vi hade inte någon bra rörelse i anfallszonen och hamnade för mycket på utsidan i den första perioden. Men vi steppar upp i andra och tredje perioden är också riktigt bra, säger Nils Lundkvist.

Det kändes som att det bara var ett lag på planen i den andra perioden?

– Exakt. Vi attackerar målet mycket bättre och är riktigt aktiva i anfallszon där vi hittar bra lösningar, säger Lundkvist.

Lundkvist fick se sitt Luleå ta ledningen i slutet på den först perioden efter mål av Isac Brännström, framspelningen stod Jonas Berglund för när han skottpassade till Brännström som bara hade att styra in pucken i halvöppen kasse.

Arttu Ilomäki klev fram och satte Luleås andra mål för kvällen när han hängde pucken högt i början av den tredje perioden.

Sedan var det dags för Nils Lundkvist att döda matchen. Trippande på blålinjen letade han rätt läge för att trycka av ett handledsskott.

– Jag får en bra passning och knäpper i väg pucken, den satt ganska bra vilket ju var skönt. Jag försökte vänta till rätt läge så skönt att det lyckades.

En viss Janne Sandström, som passande nog är morbror till Nils Lundkvist, gjorde sig känd för sina handledsskott från blålinjen. Nu har Nils Lundkvist gjort flera liknande mål där han inte går på kraft utan istället letar rätt tillfälle och läge.

 Är du arvtagaren där?

– Nä, det är jag inte. Det är svårt att komma upp på hans nivå och det kommer jag nog aldrig göra, säger Nils Lundkvist.

I och med att Frölunda förlorade mot Färjestad är nu Luleå Hockey i ensam serieledning.

– Det är sjukt skönt, vi har ju vunnit sex raka matcher och vi har spelat riktigt bra hockey. Vi spelar bra med pucken och har en solid defensiv, dessutom har vi två väggar där bak med Lassinantti och Rautio så det är grymt skönt, säger Nils Lundkvist. 

Matchfakta

 Linköping-Luleå Hockey 1–3 (0–0,0–1,1–2)

Målen: 0–1 (38:34) Isac Brännström (Jonas Berglund, Noel Gunler), 0–2 (41:43) Artuu Ilomäki (Noel Gunler), 0–3 (51:52) Nils Lundkvist (Erik Gustafsson, Jack Connolly), 1–3 (55:28) Andrew Gordon (Jaakko Rissanen, Joe Whitney)  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!