Luleå Hockey tog taktpinnen direkt och höll den genom hela den första perioden. Laget byggde många långa anfall och skapade därigenom också flera lägen. Skärpan i avsluten var desto sämre samtidigt som Viktor Fasth också gjorde några bra räddningar i Växjökassen. Det dröjde drygt halva den första perioden innan Växjö ens fick iväg ett skott på mål. Ändå tvingades Joel Lassinantti till ett par stora ingripanden i den första perioden.

I den andra inledde Luleå på samma sätt. Efter knappt halva matchen hade Växjö fortfarande bara noterat tre skott på mål.

Hemmalaget tog ledningen efter 33.14 när Daniel Sondell, backen, hittade Emil Larsson med en lång delikat passning. Larsson blev fri och lurade kyligt ner Fasth och lade in pucken på backhand.

Glädjen blev dock kortvarig. Växjö vaknade till liv i matchen och inte ens tre minuter efter Luleås ledningsmål satte Linus Fröberg kvitteringen till 1–1.

I den tredje perioden fick hemmalaget flera lägen att avgöra i power play men utan framgång. Det såg länge ut som att matchen var på väg mot förlängning, men med blott en minut och 26 sekunder kvar dribblade Einar Emanuelsson sig fram och drog iväg ett rappt handledsskott i vänstra krysset.

Växjö plockade målvakten i jakten på en kvittering, men snabbt kom istället 3–1 till Luleå Hockey. Med dryga minuten kvar lyfte han en puck från egen blålinje som hittade in i den tomma kassen.

Seger till Luleå alltså i den första kvartsfinalen. Matchserien fortsätter i Växjö på söndag.