Jag vill vara vid liv när jag ska tävla. Det kommer att vara iskallt, så jag kommer ha varma och fina kläder, sade Pita Taoufatofua inför invigningen på Pyeongchangs olympiastadion.

Men löftet att behålla kläderna på – det var trots allt 5–6 minusgrader när Tongas trupp bestående av en deltagare marscherade in – höll han inte trots kylan.

Ny viralsuccé?

En enkel gissning är därför att Taufatofua precis som under OS-invigningen i Rio de Janeiro skapat en ny viralsuccé: nu som då marscherade 34-åringen in i inoljad, bar överkropp och med landets traditionella ta'ovala virad runt midjan - samt flipflop-sandaler på fötterna.

Efter sommarspelen i Brasilien fick tonganen inbjudningar till talkshows i USA och andra lukrativa erbjudanden.

Det var filmgrejer, modellgrejer och olika sponsorskontrakt... Jag förstod aldrig hur stort det var för andra människor. Min passion har alltid varit att pressa mig till mitt yttersta, säger han.

Skidor som gäller

Till vinterspelen i Sydkorea har Pita Taufatofua för tillfället lämnat taekwondon bakom sig och satsar nu på att nå framgång i skidspåren.

Men den långsiktiga målsättningen är inställd på en kampsportsmedalj i Tokyo.

Det känns som att jag inte är klar med taekwondon. I Rio de Janeiro var målet att ta medalj, men nu är det i stället Tokyo 2020 som är på min radar, säger Taufatofua, som åkte ut redan i första omgången i Brasilien, men garderar sig genom att slå fast att än inget slutgiltigt beslut taget.
Vem vet? Ni kanske får se mig i något annat också. Jag älskar all sport, och det kan bli vad som helst.