Sveriges EM-möte med värdnationen Frankrike i Nantes flyttas från lördag till söndag. Orsaken är planerade protester i området kring matcharenan Hall XXL, meddelar Europeiska handbollsförbundet.

"För oss innebär det egentligen bara att vi får en extra dag att förbereda oss inför matchen mot Frankrike och det är nog ingen nackdel för oss. Förutsättningarna där är detsamma, att vi behöver gå för seger", säger Sveriges niometersstjärna Isabelle Gulldén i ett pressmeddelande.

Proteströrelsen Gula västarnas demonstrationer mot bland annat skattehöjningar på bensin har skakat Frankrike de senaste tre helgerna.

Det är ingen nackdel för oss med tanke på vårt skadeläge. Nu får vi en extra dag till matchen mot Frankrike och sedan två vilodagar till Ryssland (på onsdag) efter det, säger landslagets presschef Daniel Vandor.

TT: Hur togs beskedet emot i spelartruppen?

Det var inga större reaktioner. Det är bara att gilla läget, det är ingenting vi kan påverka, säger Vandor, som uppger att de tidigare under vistelsen i Nantes inte har märkt av proteströrelsen.
Vi känner oss trygga här. Vi har inte märkt av någonting.

Även Serbiens match mot Ryssland i Sveriges grupp är flyttad till söndag på grund protesterna. Flera herrfotbollsmatcher i den franska högstaligan har flyttats på grund av protesterna, där tiotusentals människor deltagit och som i många fall varit våldsamma.