Poängkungens suveräna siffror

Han har gjort 27 poäng – på sex matcher. "Hela laget ska ha en stor eloge, det är skitkul" säger Anton Agelund i IFK Arvidsjaur.

Anton Agelund flyger fram mot nya mål och nya segrar med Arvidsjaur som har inlett säsongen strålande.

Anton Agelund flyger fram mot nya mål och nya segrar med Arvidsjaur som har inlett säsongen strålande.

Foto: Foto: GÖRAN WESTERLUND

Arvidsjaur2019-12-03 10:39

IFK Arvidsjaur har fått en flygande start i hockeytrean. Eller vad sägs om sju raka segrar och 67 gjorda mål. Hela 15 av dessa har gjorts av 22-årige Anton Agelund. Och då har han ändå missat en match på grund av sjukdom.

– Ja, det har verkligen lossnat både för mig och hela laget. Vi har gjort nästan tio mål i snitt per match, då är det klart att det blir några mål även för mig.

Anton Agelund har gjort 15 mål och 12 assist hittills. Han är vänsterforward i kedjan där Daniel Nyström är center. Nyström är också en riktig poängmaskin med 6 mål och 18 assist. Tillsammans har alltså radarparet Agelund och Nyström gjort 51 poäng – på sex matcher.

– Daniel har nog gjort assist på nästan alla mina mål. Vi har en jäkligt bra kemi i hela kedjan där även Henrik Alnelind spelar, säger Anton.

Efter några tunga år i nedre delen av tabellen har Arvidsjaur tagit ett jättekliv i år och dominerar serien.

Vad är hemligheten?

– Först och främst har vi en tränare i Johan Renberg som har ett jäkla driv. Nu har vi 20 man på träningarna, det har bara varit 10-15 förr om åren. Det gör att det är så mycket roligare också, säger Anton och fortsätter:

– Vi tränar mer och bättre och kan spela ihop oss på ett bättre sätt. Det är högre konkurrens och vi har verkligen bestämt oss för att vara med på tåget den här säsongen. Dessutom är stämningen jättebra i truppen, vi har kul tillsammans.

Vad ligger då bakom poängmaskinen Anton Agelunds suveräna statistik?

 – Jag vet inte riktigt, kanske att jag har en ny klubba med en annan flex, säger han och skrattar.

Har du alltid varit målfarlig?

– Nej, det har jag inte. Jag var mest back då jag var liten och då blev det inte så många mål. Men från U16 blev jag center och sedan forward, säger Anton som debuterade i a-laget som 16-åring.

Allt talar för att Arvidsjaur tar klivet upp till tvåans fortsättningsserie efter jul. Och det kan leda till spel i tvåan hela nästa säsong.

– Det är till tvåan vi vill komma efter jul och sedan får vi ta allt därifrån. Målsättning är att vi ska vinna varje match och det har vi ju gjort hittills.

Är du sugen spela på en högre nivå?

– Ja, jag stänger då inga dörrar. Jag trivs bra Arvidsjaur, men jag jobbar på Intersport som ska lägga ner snart. Så jag vet inte riktigt hur det blir framöver, vi får väl se.

Fredag kväll spelar Arvidsjaur nästa match, borta mot Malå.

Daniel Nyström är inte mycket sämre än Agelund vad gäller poängproduktion. Nyström har samlat ihop 24.
Daniel Nyström är inte mycket sämre än Agelund vad gäller poängproduktion. Nyström har samlat ihop 24.
Karta: Arvidsjaur
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!