SAS-strejken pågår i skrivande stund fortfarande. PIF har därför bestämt sig för att avboka sina flygbiljetter till söndagens match mot Kungsbacka. Istället blir det tåg.

– Det blir sportsligt orättvist, men vi tar det, säger ordförande Rikard Fahlman.

Han fortsätter:

– Vi ser det som så viktigt att spela så vi tar konsekvenserna. För arrangerande klubbs skull och för damallsvenskan så vill vi spela. Vi ska respektera varandra.

PIF åker buss till Älvsbyn fredag. Därifrån går tåget som anländer lördag. Laget är inbokat i liggvagnar.

Söndag spelas matchen i Varberg. Sedan blir det buss till Arlanda och övernattning. Måndag morgon flyger Piteå hem med Norwegian.

– Vi har elva långa bortaresor i serien varje år, så vi är vana, säger Fahlman.

Han är fortsatt mycket kritisk mot Svenska Fotbollförbundet som flyttade matchen mot LB07.

– Konsekvenserna av beslutet är att vi inte kan ha elitfotboll i norr, vi är inte välkomna, för det går inte att spela mot oss om inte flygen fungerar eftersom det blir en sportslig orättvisa. Vad händer om det blir en ny vulkan som likt 2010 lamslår all flygtrafik? Ska vi inte spela några matcher alls då?

Fler lag har långa resor i Sverige.

IFK Kalmar ska möta Assi borta i helgen.

– Vi jobbar för att kunna spela. Det är vår utgångspunkt men det måste vara rimliga sportsliga förutsättningar, samtidigt är det bara sista utvägen att ställa in. Vi har goda förhoppningar om att spela, säger Martin Sjöstrand, sportansvarig IFK Kalmar.