Under 2018 kommer pt.se i samarbete med Damallsvenskan.tv att visa samtliga 22 matcher som Piteå IF spelar i damallsvenskan.

– Det här är vår största TV-satsning någonsin och det känns fantastiskt att vi nu kan låta våra läsare ta del av fotboll på mycket hög europeisk nivå. Intresset för Piteå IF är enormt i vårt spridningsområde. Nu får våra prenumeranter möjligheten att följa lagets samtliga matcher, hemma som borta, vilket annars brukar vara svårt, säger Per Sandberg, sportchef på Piteå-Tidningen.

Piteå-Tidningen har under flera år satsat hårt på bevakningen av damallsvenskan med bland annat en årligen återkommande 36-sidig fotbollsbilaga.

– Fotboll är världens största sport och att Piteå IF är ett etablerat medaljlag i en av Europas största ligor är stort. Det förtjänar verkligen att uppmärksammas, inte minst med tanke på att samtliga spelare har jobb eller studier vid sidan av, trots att de tränar lika mycket som spelarna i herrallsvenskan. Det här är en satsning för våra läsare som vet värdet av damallsvenskan, men också ett sätt att lyfta starka idrottare som förtjänar bättre förutsättningar, säger Per Sandberg.

Första sändningen på pt.se blir premiären den 15 april när Piteå IF tar emot IFK Kalmar klockan 13.30. Sedan fortsätter det med resterande 21 matcher under säsongen.

Piteå-Tidningen kommer också under året att direktsända en rad andra sportevenemang.