Piteå seriesegrare efter omhoppning

Framtiden ser ljus ut i Piteå Ridklubb. I helgen fixade ponnylaget seriesegern i division 3 – efter en riktig rysare!

Piteå Ridklubbs ponnylag vann division 3. Laget från vänster: Tyra Marklund, Alice Westerberg, Elsa Nilsson, Olivia Risberg (lagledare), Ella Eriksson och Ylva Andersson.

Piteå Ridklubbs ponnylag vann division 3. Laget från vänster: Tyra Marklund, Alice Westerberg, Elsa Nilsson, Olivia Risberg (lagledare), Ella Eriksson och Ylva Andersson.

Foto: Linda Marklund

Piteå kommun2019-11-04 20:42

Piteå Ridklubb har inte bara duktiga ryttare på stor häst. Återväxten underifrån ser också lovande ut. I helgen grejade klubbens unga ponnylag seriesegern i division 3.

Finalen i Luleå blev en jätterysare. Både Piteå och Luleå var felfria i grundomgången varpå omhoppning krävdes för att avgöra.

– Även där var båda lagen felfria, men vi var några sekunder snabbare, konstaterade lagledaren Olivia Risberg.

Meningen var att Piteå Ridklubb skulle mönstrat ett lag i division 1 den här säsongen, men på grund av skadade hästar tvingades man lämna återbud.

I stället klev alltså division 3-laget fram och visade bredden.

– Det känns jättekul. Våra ryttare är väldigt duktiga även om några av dem är väldigt små. Vi ska inte sätta samma press som på våra elitlag, men det är väldigt roligt att se hur bra de presterar och vilken laganda de visar.

Piteå blev tvåa i säsongens första deltävling och fortsatte sedan med segrar i den andra och tredje. Nu väntar uppflyttning till tvåan – om man vill.

– Vi vet inte riktigt hur det blir än. Det beror också litegrann på vilka som fortsätter att rida på den här höjden (60-85 centimeter) och om någon kanske går upp på ännu högre höjder, förklarar Olivia Risberg.

Tyra Marklund (Munsboro Moonstone), Elsa Nilsson (Munsboro Custard), Ella Eriksson (Miramis) och Ylva Andersson (Farex) var ekipagen som spikade seriesegern i slutomgången. I division 3-laget ingår även Alice Westerberg och Felicia Westerlund som hoppat i tidigare deltävlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!