Jätteskräll av Wibax i premiären

Wibax Piteå fick en drömstart på den allsvenska innebandysäsongen. Laget skrällde och vann på övertid mot seriefavoriten Hagunda.

Tobias Viklund avgjorde i förlängningen. "Det känns jävligt bra", sa han efteråt.

Tobias Viklund avgjorde i förlängningen. "Det känns jävligt bra", sa han efteråt.

Foto: Gunnar Westergren

Piteå kommun2019-09-29 17:42

Avgörandet mot Hagunda kom efter en snabb spelvändning i förlängningen. John Stenström gjorde en brytning och slog en kort passning till Elias Nyström i mitten som i sin tur förlängde vidare till Tobias Viklund på vänsterkanten. Lagkaptenen drog snabbt iväg skottet som innebar vinst med 8–7 efter sudden.

– Vi skulle egentligen gjort ett byte nästa gång vi vann bollen, men vi fick ett tre mot ett-läge och när jag såg att John gasade på följde jag med, sa Viklund och fortsatte: 

– Och som vanligt när jag får bollen skjuter jag bara och det råkar bli mål. Det enda jag tänkte på var att försöka hålla skottet lågt, målvakterna brukar vara högt uppe när de slänger sig.

Sagt och gjort, bollen fann sin väg bak till nätmaskorna och skrällen var ett faktum.

– Det känns jävligt bra. Vi visste att det skulle bli en jämn match, men jag vet inte vad de trodde.

Hagunda är kanske den största förhandsfavoriten i norra allsvenskan och hade knappast räknat med förlust i premiären. Spelbolagen trodde inte heller på Wibax och gav dem över fem gånger i odds. Men i det egna laget var ingen överraskad.

– Vi tror att vi ska vinna alla matcher, det vore dumt att tro något annat innan vi spelat dem, poängterar Tobias Viklund.

Men visst var segern ett skönt kvitto, särskilt eftersom att målsättningen är att gå till slutspel dit de fyra bästa lagen avancerar.

Trots allt finns en del att jobba på, inte minst när det kommer till jämnheten. Wibax ledde med 3–0 efter den första perioden men i den andra kom sex insläpp.

– Vi brukar alltid ha en dipp i andra perioden. Det märktes på energin när alla blev tysta och började göra lite svåra grejer. 

Förutom en del bolldräll och några markeringsmissar fanns dock många ljusglimtar. Till exempel att Wibax kan och vågar hålla i bollen mot bra motstånd, och inte bara behöver förlita sig på kontringar.

– Vi är riktigt bra när vi gör som vi ska och det gäller att hålla uppe nivån hela tiden. Det är svårt att göra en hel säsong men vi försöker att jobba på det hela tiden, sa Tobias Viklund.

–  Jag tror att vi har en väldigt bra möjlighet att komma topp 4, det känns så på stämningen i laget och på kvaliteten på träningarna.

Wibax Piteås målskyttar: Oskar Forsgren 2, Erik Nilsson, Isac Zerpe, Elias Nyström, Marcus Renberg, John Stenström, Tobias Viklund.

Enorm glädje i Wibax Piteå. Laget skrällvann premiären hemma mot Hagunda.
Enorm glädje i Wibax Piteå. Laget skrällvann premiären hemma mot Hagunda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!