Det var vid 16-tiden på fredagen som Svenska Fotbollförbundet meddelade att samtliga matcher i Svenska Cupen för damer och herrar ställs in.

När PT några minuter efter förbundets beslut ger Piteå IF beskedet är laget helt ovetandes om den inställda matchen.

– Vi har inte hört någonting om det, sa Stellan Carlsson i telefon till PT.

Han och laget befann sig i bussen på gränsen mot Värmland där matchen mot Mallbacken skulle spelas i Sunne. Piteå IF hade tidigare under dagen flugit ner till Arlanda för vidare färd mot Karlstad där laget skulle övernatta inför matchen lördag.

– Vi har ett par timmar par till Karlstad. Vi måste nu se vad som gäller, sa Stellan Carlsson.

Så här skriver förbundet i sitt beslut: "Efter ett initiativ från föreningarna så beslutade ett möte mellan Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam under fredagseftermiddagen att helgens matcher i Svenska Cupen kommer att skjutas upp.
Föreningarna vill avstå spel för att inte riskera att bidra till ökad smittspridning av det nya Corona-viruset".

Piteå IF:s sportchef Leif Strandh:

– Vi hade velat ha lite framförhållning, ett snabbare beslut och en dialog från Elitfotboll Dam. Hade det här beslutet tagits på förmiddagen hade det inte varit något problem. Nu hade laget redan åkt. Om beslutet är taget för helheten av situationen kan jag förstå det, men basket, bandy och andra sporter tog sina beslut för flera dagar sedan. Varför vänta till nu?, säger Strandh.

För Piteå IF medför en flyttad match ett ekonomiskt bakslag. Resan innebär först flyg till Arlanda och sedan en lång bussresa till Värmland.

– Vi drabbas hårdast av alla. Jag tror inte att man har funderat på oss och hur de här resorna måste planeras när vi har långa avstånd. Vi har ingen aning om hur EFD har tänkt. Det har varit noll kommunikation, inte ett mejl därifrån sedan corona bröt ut, säger Strandh.

Piteås förhoppning är att matchen ska kunna spelas ändå. Laget är ju redan på plats i Värmland.

– Hade beslutet kommit tidigare hade vi köpt det alla dagar i veckan. Nu är vi redan på plats och har utsatt oss för den smittorisk man säger sig vilja undvika. Matchen är utan publik så för oss blir det ingen skillnad att spela den, säger Stellan Carlsson.