Piteå Hockey höll undan för lejonen

Piteå Hockey kunde åka hem med tre poäng från bortamatchen mot SK Lejon från Skellefteå efter tre mål av Joakim Högberg.

Piteå HC besegrade SK Lejon.

Skellefteå2019-11-20 21:16

Nästjumbon SK Lejon tog emot tabelltvåan Piteå. Men lejonen har slagit seriefavoriten Boden på bortais så det var ingen risk för underskattning från Piteås sida.

Första perioden blev mållös, närmast var Piteås Erik Wikgren som prickade stolpen efter 16 minuter.

Drygt två minuter in i andra perioden kom matchens första mål - på ett riktigt snopet sätt för lejonet i buren, målvakten William Wikström.

Han vände sig om för att fånga pucken som studsade i plexiglaset efter ett högt skott av Piteås Jonathan Tordhall. Men pucken fladdrade till - och stackars Wikström stötte den med plockhandsken in i det egna målet.

Lejonen kom tillbaka och kvitterade efter drygt elva minuter då Mattias Törnqvist slog in en retur från John Westermark.

I slutet av mittperioden var det dags för Joakim Högberg att ta över målskyttet. Han gjorde 2-1 efter 18.10 och psykologiska 3-1 bara sex sekunder före paus.

Drygt halva matchen var jämn, men Piteå hade betydligt mer krafter i tredje perioden och vann välförtjänt. Lejon tog ut målvakten när 2.48 återstod - och det slutade med att Joakim Högberg kunde sätta sin tredje puck för kvällen i tom bur efter 18.38.