Medan simningen i resten av Norrbotten kämpar för att locka nya utövare till sporten är Piteå Sim i ett annat läge.
En uppsjö av nya medlemmar har anslutit till de yngsta leden och nu finns mellan 50 och 60 aktiva barn och ungdomar i föreningen.
Inte nog med det, bra går det också.
- De är jätteflitiga på att träna, det får man säga. Och är man frisk och tränar då blir man också bättre, säger Tobias Marklund som leder grupperna tillsammans med Tomas Eklund och Håkan Nordkvist.
Tränat ikapp
Och ett tydligt exempel på att övning ger färdighet är 12-åriga Sanna Stenberg som började simma för endast tre år sedan, senare än många av de hon tävlar emot.
- Ja, jag gjorde ju det men jag har kommit ifatt, säger hon och förklarar att det är mycket träning som ligger bakom.
I flera grenar tillhör hon landets tio främsta för sin ålder, och när Höstsimiaden 2011 avgjordes i Öjebyn förra helgen simmade hon i hamn fyra individuella guldmedaljer och ett silver. Bland annat blev det guld i favoritgrenen 200 meter bröstsim.
- Det är mitt bästa simsätt och jag är bättre på längre distanser eftersom att jag inte är så explosiv, förklarar hon.
Mindre intresse
Ungefär 130 ungdomar från Norr- och Västerbotten deltog i tävlingen. Ett hyfsat antal, men faktum är att intresset för simningen överlag i länet krymper.
- Jag tror att dödsstöten var när simgymnasiet i Älvsbyn försvann, klubbarna här hade kanske inte kunskapen för att utveckla de här 16-17-åringarna vidare, säger Tobias Marklund.
Simgymnasiet i Älvsbyn återupptogs för några år sedan, men försvinner på nytt efter det här läsåret.
I Kiruna, Gällivare och Jokkmokk har aktiviteten i princip helt stillnat. Tobias Marklund hoppas att de negativa ringarna på vattnet ska upphöra, dels för att konkurrensen i länet blir sämre och för att det blir längre resor till tävlingarna.
- Ja, det blir ju lite mer kostsamt på det sättet. Vi tänkte prova nu under våren att tävla i Finland, det blir ju inte längre att åka dit och förhoppningsvis leder det till att de kommer hit och tävlar sen.