Piteå har skrivit ett ettårskontrakt med yttermittfältaren.

Den 18-åriga spelaren hämtas från Elitettan men det blev ytterst lite speltid där för henne senaste säsongen.

Hon slet av korsbandet under 2016 och det gjorde att mittfältaren först var tillbaka i spel i slutet av det här spelåret.

Antti har spelat en landskamp med F17-landslaget.

– Det känns otroligt stort att få chansen att komma till Piteå, med tanke på att jag inte spelat så mycket senaste året. Klubben är ju känd för att utveckla unga spelare, själv är jag 18 år och vill verkligen utvecklas så mycket som möjligt, så det känns som jag kommit till rätt lag. Det blir jättekul att få komma till Piteå, klubben känns otroligt proffsig, säger hon i ett pressmeddelande.

Piteås sportchef Leif Strandh:

– Det känns jätteroligt att Johanna vill fortsätta sin utveckling hos oss. Hon har en enorm potential och passar perfekt in i den profil av spelare och karaktär som Piteå IF DFF eftersöker, säger han.

Piteå hade senaste säsongen 18 utespelare och två målvakter i sin trupp. Nu finns en tanke om att stanna på 17+2.

– Vi planerar att eventuellt lämna en plats öppen. Det kan bli så att vi tar upp någon från F19-laget. Vår förhoppning är att få fram spelare från närområdet, säger Strandh.

Piteå drar igång den gemensamma träningen 15 januari och 10 februari väntar Örebro borta i Svenska Cupen.

Piteås trupp: Moa Öhman, Cajsa Andersson. Backar: Lena Blomkvist, Linnea Selberg, Faith Ikidi, Emelie Lövgren, Ronja Aronsson, June Pedersen. Mittfältare: Johanna Antti, Josefin Johansson, Linn Viklund, Julia Karlernäs, Ellen Löfqvist, Nina Jakobsson, Elin Bragnum. Anfallare: Madelen Janogy, Cecilia Edlund.