Som PT berättade tidigare tänker nuvarande ordförande Ulf Viklund avgå vid nästa årsmöte. Det hålls i februari.

LÄS OCKSÅ: "Viklund lämnar - PIF söker ny ordförande"

Valberedningen föreslår nu att ett i Norrbotten mycket välkänt namn tar över: Kent Ögren.

Det förre socialdemokratiska landstingsrådet har en enorm erfarenhet inom politiken. Han var högsta politiker inom Norrbottens landsting i 13 år och kommunalråd i Jokkmokk under 15 år. Nu är han på väg att ge sin in i den allsvenska fotbollen.

– Jag har följt laget på avstånd under alla år i allsvenskan och har även sett en del matcher på plats. Jag känner mig stolt över att ha fått frågan om att bli ny ordförande för Piteå IF dam av flera anledningar. Den främsta anledningen är att Piteå IF DFF är det ledande fotbollslaget i länet just nu. Jag känner mig trygg med den filosofi som genomsyrar hela föreningen, allt ifrån styrelsen, ledarstaben till inte minst spelartruppen, säger Ögren i ett pressmeddelande.

För Piteå IF handlar förslaget om Ögren som ny ordförande mycket om hans kontakter inom näringslivet. I en bransch som skriker efter sponsorer är det ingen vågad gissning att PIF ser det förmodade valet av Ögren som en bra ingång till mer sponsorpengar.

– Vi tar in en rutinerad och erfaren ledare med ett stort kontaktnät. Jag önskar honom all lycka och är säker på att det kommer gå bra. Jag tror Piteå IF DFF kommer kunna ta nästa steg för att bli en av Sveriges ledande fotbollsklubbar på damsidan, säger Ulf Viklund.

Valberedningens ordförande Per Embertsén kommenterar också.

– Vi har tittat på några olika namn, men vi fastnade ganska tidigt för Kent. Han är en ny kraft i verksamheten med ett väldigt stort kontaktnät runt om i länet och dessutom är han intresserad av damidrott.