Piteå IF spelade 1–1 borta mot LB07 i damallsvenskan.

Det fjärde raka krysset i serien.

På totalt nio matcher efter uppehållet har mästaren Piteå bara vunnit en.

Artikelbild

| PIF deppar efter slutsignalen.

– 1–1 är rättvist kan jag tycka. Prestationen är som vanligt i år. Inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Carlsson.

Han tycker att arbetsinsatsen från spelarna inte är nog.

– Spelet var ungefär som året totalt sett. Vi ligger på minus när det gäller att kämpa. En av de vanligaste sakerna vi ledare får skrika är "spring". Det är ganska långt ifrån vad det här laget har stått för.

Han fortsätter vidare:

Artikelbild

– Det är inget att hymla om att spelarna har sina egna idéer om vad det ska göra nästa år och de procenten märks. Det här är inte första besvikelsen. Det har varit många besvikelser där de inte lever upp till vår värdegrund och arbetssätt som har präglat laget i många år. I dag visar June Pedersen, som spelat här i många år, ambitioner och frenesi och försöker. Men vi är för ihålliga. Det är inte ens nära en godkänd prestation.

Piteå är åtta i tabellen.

Artikelbild

| Josefin Johansson fick en smäll mot ryggen och utgick efter att ha spelat vidare ett tag.

– Vi ligger där vi ska göra.

Vad går att göra åt situationen?

– Vi vann SM-guld för att vi var ett lag och jobbade oerhört konsekvent. Nu har fokus flyttats till egot och då räcker vi inte till. Kvalitén är för dålig på sakerna som görs. Så är det.

Piteå lyckades hämta in 0–1 till 1–1 genom en straff i 82:a minuten som Julia Karlernäs satte.

– Problemet är att vi inte ska hamna i 0–1-underläge. Prestationen ska vara bättre från minut 1 till 90. Vi hamnar på minus på den enklaste självklara grejen; att kämpa. Idrott är en massa kämpa. Vår statistik för duellspelet är katastrofalt dålig. Den har inte varit stark på hela året och är klart för dålig nu. Vi är tillbaka på ruta ett.

– Att det här skulle vara dåligt självförtroende köper jag inte. Det är en sak visserligen, men det är en massa attityd också som spelar in.

Piteå brukar alltid lyfta fram vikten på fokus här och nu.

– Jag kan inte tolka det på annat sätt än att alla inte har det.

Hur ska ni komma ur det här?

– Vi jobbar jättehårt med det här. Vi tränare skriker "spring" om och om igen både defensivt och offensivt. Men spelarna måste ta fram kraven på sig själv också.

När Piteå gjorde 1–1 tog det flera sekunder innan någon kom på att bollen skulle tas ur målet och jakten på ett ledningsmål inledas.

– Vi får åter skrika om att bollen ska hämtas. Vi har 1–1 och ingen försöker vinna matchen. Det tar till vi ropar från bänken innan vi forcerar.

På onsdag väntar Champions League mot Bröndby.

– Det enda positiva är att två kryss kan räcka för avancemang. Men här är jag oerhört besviken på prestationen kopplat till bilden över året. En stor del i att vara framgångsrik har varit laget och arbetsinsatsen och hur metodiskt vi spelar. Om vi tvingas ropa "spring" är det svårt att vara metodisk i spelet, säger Stellan Carlsson.