Personal har varslats och damlaget lades ner. Nu tvingas Sundsvall Hockey till nästa åtgärd för att styra upp sin pressade ekonomi – klubbens herrlag drar sig ur Hockeyettan kommande säsong.

Trist tycker Jonathan Glader, sportchef i seriekollegan Piteå HC.

– Jag vet inga detaljer förutom det man läser i tidningarna om mångmiljonskulder. Det är jättetråkigt.

Artikelbild

| STANNAR. David Pettersson förlänger kontraktet med Piteå Hockey.

Han kan relatera. För klubbarna utanför SHL är det ingen dans på rosor att få ekonomin att gå ihop.

– Klubbarna i Hockeyallsvenskan och inte minst i Hockeyettan lever i en jättetuff verklighet. Och för oss är det tråkigt att Sundsvall drar sig ur, eftersom det är ett lag som brukar dra publik till våra matcher.

Nu uppstår en vakant plats i serien, men det är inte säkert att den fylls med ett nytt lag.

– Det spekuleras i en haltande serie med elva lag och dubbelmöten, vilket ställer till det lite. Vi hade redan ordnat med hotell i Sundsvall, men nu är det bara avboka, konstaterar Jonatan Glader.

Han kan i alla fall glädja sig åt att David Pettersson blir kvar i Piteå Hockey. Den 26-årige centern har tecknat ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– En vältränad och lojal spelare som gör sitt och tar sitt uppdrag. Han är duktig. Dessutom är det en glädjespridare och energiknippe utanför isen.

Lagbygget inför nästa säsong är snudd på färdigt, men ett par pusselbitar fattas. Ytterligare en forward och en back ska in.

– På forwardssidan hoppas vi på Magnus Isaksson, men vilken back det blir vet vi inte som det ser ut i nuläget.