Han är lagets tränare, fast i handbollsmötet med Boden fick han också rycka in som målvakt eftersom att David Eriksson är skadad.

Richard utsågs välförtjänt till matchens lirare och visade att takterna fortfarande sitter i.

– Ja, men division 3 är ju ändå en lägre nivå än man är van vid, och jag har hållit igång hela säsongen och har stått när våra målvakter varit borta.

Artikelbild

| VAKTADE KASSEN. Richard Nordlund gjorde ett inhopp som målvakt och var bäst på planen.

Norrfjärden vill uppåt i seriesystemet och toppar tabellen. Kampen går mot Sundsvall som har lika många poäng (20) när en omgång återstår.

Mycket talar för att målskillnad kommer att avgöra, något som NIF-spelarna såklart var införstådda med när man mötte Boden.

– Men vi har nästan inte pratat någonting om det. Det var lite synd de sista fem minuterna då vi kanske spelar 3–3, då vi egentligen borde vinna med 4–1 och ha ännu mer att gå på.

Trots allt vann Norrfjärden matchen mot Boden med 33–18.

Artikelbild

| SVÅRSTOPPAD. Erik Karlsson var en lurig spelare för Bodenförsvaret. Han låg bakom mycket i Norrfjärdens anfallsspel.

– Vi spelar riktigt bra i 55 minuter, framförallt bakåt. Offensivt spelar vi inte riktigt som vi vill. Det går lite segt och är lite ofokuserat, tyckte Richard Nordlund.

Resultatet innebär i alla fall en 19 måls fördel i tabelltoppen. På söndag avgörs det. Sundsvall möter nästjumbon Sikeå samtidigt som Norrfjärden (på pappret) har en betydligt tuffare slutomgång framför sig: tabelltrean Kiruna borta.

Artikelbild

| TIMEOUT. NIF spelade bra i 55 minuter, men tappade på slutet och tog timeout.

Matchen mot Boden spelades i Hortlax och nu kan NIF bara försöka vila sig i form inför helgens avslutning. Delar av den egna hemmahallen stod i lågor under tisdagen.

– Vi vet inte riktigt vad som händer. Den är stängd resten av veckan, så vi tränar inget mer den här veckan i alla fall.