Matts Olsson träffade rätt i det första åket och bäddade för en spännande fajt om medaljerna. Den 28-årige svensken, som genrepade med att bli tvåa i Garmisch-Partenkirchen, låg fyra med fyra hundradelar upp till prispallen.

Men i det tilltagande snöfallet i det andra åket svajade det för Olsson och han skar mållinjen som fyra - för att sedan halka ned till sjätte plats.

Till slut skilde 22 hundradelar till bronsmedaljören Leif Kristian Haugen, Norge.

Det var ett skitbra läge och i slutändan misslyckades jag. Det är ju tråkigt men om en dag eller två⦠Sexa på VM och jag gav mig själv chansen. Det är ett fint resultat. Jag ska inte tro att jag är Marcel Hirscher efter en andraplats på världscupen, säger Olsson.

Inget slarv

Sjätteplatsen är det näst bästa resultatet Olsson gjort i vinter.

Jag har inte slarvat bort en medalj för jag har försökt och var relativt nära. Men just nu är det lite tråkigt för jag upplever att åkningen är bra nog för att vara på pallen, säger han.

Olsson hittade ingen rytm i det andra åket.

Det var svårare att åka i andra åket. Sämre sikt, lite mer uppkört. I mittenpartiet gör jag några dåliga svängar. Efter det blev jag lite stressad och ville göra lite mer och så blev inte det heller bra. Det var oskönt.

Bra chans i OS

Storslalomspecialisten gjorde comeback i höstas efter ett års frånvaro med en korsbandsskada. Andraplatsen i Garmisch och två sjätteplatser ger hopp om en bra OS-säsong och en ny medaljchans i Pyeongchang.

Om det här kan bli min nya nivå kommer jag att ha en bra chans även i OS. Det är det jag har velat i så många år, att jag ska vara bra över tid. Jag hoppas att jag kan komma till OS i den här formen om inte bättre. Då försöker vi igen, säger han.

Österrikaren Marcel Hirscher tog guld 25 hundradelar före landsmannen Roland Leitinger. Det var Hirschers första VM-guld i storslalom, efter två raka andraplatser.

Inte illa. Det var en hår kamp i andra åket. Fysiskt var det ett av de tuffaste racen den här säsongen. När jag korsade mållinjen undrade jag var (Alexis) Pinturault (slutade sjua) och (Philipp) Schörghofer (femma) var men jag insåg att jag var världsmästare. Kul att ha en lagkamrat på andra plats. Österrike kommer att fira i dag, säger Hirscher.