– Jag har fortfarande ont i huvudet och är väldigt stel i nacken, förklarade Piteå Hockey-målvakten under torsdagen.

Sviterna från onsdagskvällens överfall sitter i. Joel Vännström har svårt att ge besked om när han kan förklaras fullt återställd, symptomfri, och tillbaka på arbetsplatsen och i hockeyrinken.

– Just nu är det vila, stillaliggande som gäller fullt ut, säger han.

Artikelbild

| SKADAD. Sviterna från torsdagskvällens överfall tvingade Joel Vännström att sjukskriva sig på fredagen. (Arkivbild).

LÄS OCKSÅ: "Piteås målvakt attackerad"

LÄS OCKSÅ: "Vittnet: Överfallet ett beställningsjobb!"

Det var en grinig match, den som utspelades mot Boden inne på LF Arena.

Bland tillbuden fanns ett intermezzo när Joel Vännström blev pååkt i målgården av en Bodenspelare, som visades ut. Reprisbilder på jumbotronen bekräftade regelbrottet, som dock Boden menade var "filmning".

Allt käbbel och osämja ställdes på sin spets direkt efter andra periodens slut – när spelarna normalt åker mot omklädningsrummen för att hämta andan och vila ut.

– Jag följde mina normala rutiner. Lyfte upp hjälmen, drack vatten, fattade klubban och åkte iväg med hjälmen upphissad.

– Utanför Bodens bås uppfattade jag skrik. Jag vände huvudet mot båset och såg hur en av deras spelare kom emot mig. Han sade något och jag svarade. Plötsligt stack han in klubban under benskydden, mot skridskorna och slet till.

– Samtigt som benen drogs bakåt föll jag själv handlöst framåt med överkroppen. Huvudet slog mot isen. Det är möjligt att hjälmen tog en del av direktsmällen även om den var upphissad.

Joel Vännström slogs groggy och blev liggande till synes livlös ute på isen.

Den spelare som utförde attacken försvann snabbt från rinken. Bodens tränare Petter Lasu Nilsson stod kvar i båset, skrek och gestikulera om "diving", det vill säga att Vännström slängt sig utan orsak.

Piteås målvakt hjälptes av banan. Både i avbytarbåset och senare i omklädnngsrummet framkallade smällen kräkningar.

Speakern efterlyste via högtalarna en läkare till omklädningsrummet. Joel Vännström fördes kort därefter till Piteå sjukhus för undersökning.

Han misstänks ha ådragit sig en hjärnskakning. Under fredagen blev sjukskrivning enda rådande alternativ till resursjobbet på den skola där Vännström är verksam.

Joel Vännström, 21, är inne på sin tredje säsong som målvakt för Piteå Hockey. Han kommer ursprungligen från Umeå och har före flytten till Piteå gått på hockeygymnasiet i Skellefteå.

Den Bodenspelare som attackerade Vännström fortsatte att spela i matchens tredje period. Händelsen resulterade inte i någon utvisning.