2–6-förlusten mot Minsk var illa nog, men då det var Malmös första nederlag i den tredje omgången av CHL-gruppspelet har laget alltjämt avancemanget i egna händer. Då kan nederlaget ha inneburit värre saker. Enligt Expressen vred sig 19-årige Marcus Sylvegård "i plågor" efter att ha vridit till ett knä i en kampsituation och fick därefter ledas av isen med hjälp av lagkamrater.

"Vill få bort"

I den tredje perioden utgick dessutom Lars Bryggman med en huvudskada efter en tackling som gjorde Malmölägret upprört.

Det är precis det här vi vill få bort från hockeyn för att vi ska tycka att det är kul, säger assisterande tränaren Martin Filander till Expressen.
Det allra tråkigaste är att Lasse är borta ett tag, fortsätter han.

Sedan tidigare hade Malmö – som spelar sin första SHL-match den 20 september borta mot Mora – backen Niklas Arell samt nya forwardsduon Emil Molin och Henrik Hetta på skadelistan.

"Ögat är skadat"

I Göteborg vann Frölunda med 4–2 mot Zürich. Men det var målvakten Johan Gustafsson som, av tråkiga skäl, var i fokus efteråt.

I tredje perioden fick han ett skott på masken, varpå pucken fastnade vid ögat. Blodvite uppstod, och det såg otäckt ut när Gustafsson åkte av isen, till synes med smärtor i ena ögat. Han fördes därefter till sjukhus, meddelade Frölundatränaren Roger Rönnberg till SVT.

Vi vet inte så mycket mer än att ögat är skadat, men vi vet inte i vilken omfattning. Vi får veta mer i morgon, säger Rönnberg i en tv-intervju på Frölundas Twitter.

Frölundas seger innebär att laget, som spelar SHL-premiär hemma mot Djurgården den 15 september, är etta i sin grupp. Det är även Skellefteå i sin grupp, efter klara 6–2 hemma mot polska Tychy.

Förra säsongens finalist Växjö är däremot i en lite knepigare position. 3–4 borta mot Bern var andra förlusten på de tre inledande omgångarna och den regerande svenska mästaren är bara trea i sin grupp. På lördagen väntar därmed viktigt bortamöte med tvåan Salzburg.