KRÖNIKA Sedan Scandal Play tog sitt sista travsteg som 12-åring 2002 har det sagts att det aldrig kommer att finnas en bättre häst i Norrbotten. Efter tisdagskvällens uppvisning av Älvsbyägde (stall NIAN) och Bodentränade (Petri Salmela) 5-åringen Makethemarks seger i Jubileumspokalen kan påståendet runt Scandal Play ställas på kant. Man ska aldrig säga aldrig, Ni vet…

Makethemark visade som tvåa bakom självaste Propulsion i Norrbottens Stora Pris att han är mogen att matcha den internationella eliten. Genrepet inför Jubileumspokalen var inget annat än en världsprestation och segern i Jubileumspokalen var just det också.

Makethemark klappade igenom av oförklarlig anledning i Finlandia Ajo och av förklarlig när han testade Vincennes på självaste julafton. Tisdag kväll fick han gruvlig revansch. Och uppvisningen på Solvalla var inte den sista gången han vände ut och in på hästar som redan vunnit internationella storlopp. I det slagna fältet fanns exempelvis Cyber Lane och Diamanten. Readly Express, Propulsion, Bold Eagle, Aubrion Du Gers, Bold Eagle och allt vad superstjärnorna heter fruktar nog den Bodentränade Älvsbyägde lille speedkulan mer än hans jämngamla årskamrater i dagsläget.

Fortsättning följer!